Könnyű, nyári vacsora

Gondoltam készítek valamit, ami gyorsan elkészül és egészséges… Nálunk a család egyik kedvence.

Bazsalikomos juhtúró
A tetszőlegesmennyiségű juhtúrót keverjük össze tejföllel. Úgy, hogy krémes állagú legyen. Sót nem szoktam bele tenni, mert a juhtúró sós! A friss bazsalikom levet apróra összevágom, beleteszem a krémbe. Ízesíteni lehet még fehér borssal, pici hagyma zölddel. Keverjük jól össze, tegyük hűtőszekrénybe és hidegen kenjük pirítósra. A tej érzékenyeknek a kefir, joghurt ajánlott tejföl helyett.
Petrezselymes juhtúró
Ugyan úgy készül, mint a bazsalikomos, csak petrezselyemmel. Tettem bele még nyersen sóskát apróra vágva és pár gerezd fokhagymát.
 
Kapros juhtúró krém
A juhtúróba szintén tettem tejfölt. Friss kaprot apróra vágva, pár gerezd fokhagymát összenyomva. Pici fehér borsot, majd hűtőszekrénybe teszem. 
Ezek a nyári hűsítő finomságok pár perc alatt elkészíthetőek, pirítóssal gasztronómiai élménynek számítanak.
A juhtúró, vagy másik közismert nevén a brindza a friss sajtok közül az ún. oltós alvadású sajtok közé tartozik. Jelentős a probiotikum tartalma, így fogyasztása nagyon kedvező hatású a bélflóra működésére. A túrók közül kiemelkedik a juhtúró jelentős kalcium mennyiségével.
 
Frissítő  Vica Mama Koktél a nyári melegben  
Hozzávalók:
-1 fekete tea filter
-2-3 evőkanál méz, vagy cukor
-2 evőkanál Levendulavíz
-1 evőkanál Rózsavíz
-1 szál borsmenta
-citrom karika
 
Forrázzunk le egy fekete tea filtert 2 dl vízzel, hagyjuk ázni 10 percet, majd öntsük fel hideg vízzel úgy, hogy 1 liter legyen. Ízesítsük mézzel, vagy cukorral ízlés szerint. Tegyük bele a levendula és rózsavizet, a végén pedig a borsmentát.
Fogyasszák egészséggel—Jó étvágyat kívánok!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás