Különleges íz világú mézes-mustáros csirkemell, barna rizzsel és joghurtos salátával

Ezt a receptet a sógornőmtől kaptam, azonban az idő múlásával sem tudunk betelni vele. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Ami időigényes az a barnarizs elkészítése, főzési ideje sajnos több mint fél óra. Ezzel szemben megéri türelmesen várni, mert finomabb és egészségesebb, mint a fehér rizs. Cukorbetegnek, diétázóknak a barnarizs fogyasztását javasolják a szakemberek. 

 
 
 
 
Hozzávalók:
csirkemell 
őrölt fehér bors
mustár
méz
a sütéshez kevés olaj
 
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket megmossuk és szárazra töröljük. Nem kell megsózni! 
A mézet és a mustárt 1:1 arányban összekeverjük, majd egy pici borsot, őrölt szerecsendiót teszünk a mézes mustárba.
Ezzel a keverékkel bekenjük a hússzeleteket. Ha van időnk, akkor 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek (de nem feltétlenül fontos) ezután forró olajban sütjük. 
Sütés után közvetlenül, a húsokat papírtörlőre teszem, hogy felszívja a felesleges olajat, zsiradékot.  
Bármilyen salátával fogyasztható. A képen látható saláta: paradicsomból, paprikából és pici hagymából készült, joghurtos öntettel. 
 
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel: Vica mama
 
Rovat: 
Megosztás/Mentés Megosztás