Különleges rétes cseresznyés Camemberttel

Gondolva a fiúkra, a sör mellé ötlöttem ki a cseresznyés -camembertes rétest. Cseresznyét még tavaly tettem el nyersen magozva, de tavaly már csináltam ilyen különlegességet friss cseresznyéből is.
 
Hozzávalók 2 rúd cseresznyés camembertes réteshez:
4 db réteslap
0,75 kg cseresznye (vagy meggy) nyersen vagy fagyasztóból kiolvasztva
3 marék dió kb. 15 dkg darálva
200 -250 g camembert sajt 
 
Töltelék elkészítése 
 
A cseresznye 1/3 át összeturmixoltam, belekevertem a maradék cseresznyét (fontos, hogy jól csepegtessük le), s belekevertem a darált diót, ami felvette a nedvességet és jó kis masszát kaptam.  
 
A kikent tepsibe a kiterítettem a 4 réteslapot, ráraktam a cseresznyés diós masszát, majd szépen egymás mellé hosszába a masszára téve belenyomtam a camembert szeleteket, ezt követően feltekertem a rudakat. Ezen rudak tetejét is megkentem olíva olajjal.
 
A 4 rétes rudat a tepsiben kb. 180-190 C-on, előmelegített sütőben 30 perc alatt arany barnára sütöttem.  Bevallom kicsit aggódtam, hogy siker koronázza-e a bátor társításokat, de nem csalódtam, mindenkinek ízlett s hamar elfogyottak a rétesek!
 
Próbálják ki Önök is! 
 
Szeretettel ajánlja: Vica Mama
 
 
 
Rovat: 
Megosztás/Mentés Megosztás