Látogatás a még felfedezetlen budakeszi szikla-szobor parkban, Gábor Emesével. Sok remek fotós, nagyszerű képek. 1 rész.

Szombaton, mintegy negyvenen keltünk útra, hogy megismerjük a földrajzilag Budakeszihez tartozó Kecskehegy (közigazgatásilag a hegy nagyobbik fele Budaörshöz tartozik), városunk lakói által szinte ismeretlen, természet alkotta szikla-szobor parkját, mely tulajdonképpen szerves egységet képez a mostanában az érdeklődés középpontjába kerülő Álomvölggyel.

A közel 3 órás túrán, Gábor Emese a terület-és a természeti képződmény kialakulásának ismerője vezette végig az érdeklődőket, akik között nem csak budakesziek voltak, hanem környékbeliek is. Köztük Bardócz-Tódor András csillagász is, aki ugyancsak sok fontos információval gyarapította ismereteinket.

Az emlékezetes út során sok remek felvétel készült, melyeket Szokolay Eszter, Oszlánszki Szilvia. Ganz György,  Kardos Gábor és Molnár András küldték meg szerkesztőségünknek.  Ezeket a felvételeket több részben fogjuk megismertetni olvasóinkkal. Most Oszlánszki Szilvia képeit láthatjuk ezen a facebook linken.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2860128154015180&set=pcb.2860144347346894&type=3&theater

Főfotó: Kardos Gábor

Kapcsolódó cikk:http://amikisvarosunk.hu/cikk/mit-rejt-meg-budakeszin-titokzatos-alomvolgy-orias-koemberek-fallikus-megalitok

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás