Levendulás mézes puszedli

Igazi nyári különlegessèg, omlós, dekoratív teasütemény. Elkészítése roppant egyszerű, semmiféle konyhai alapismeretet nem igényel. A sütemény textúrája a liszthez kevert méz miatt nem mindennapi.  Az íze pedig olyan, mint az illata rendkívüli.

Hozzávalóka tésztához:
50dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
20 dkg folyós méz
7-10 dkg levendulás porcukor
5 dkg vaj
2 tojássárgája
3-5 evőkanál tej

A puszedli díszítéséhez:
1 tojásfehérje
15-20 dkg porcukor
Pár csepp citromlé

Elkészítés:
A lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a vajat, a tojássárgáját, végül a tejet.  Nagyon jól összegyúrjuk, ami sajnos nem könnyű feladat, végül egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe.  Másnap délelőtt a tésztát kiszaggattam, majd zsírpapírral bélelt tepsiben megsütöttem. Sütési idő körülbelül 5-10perc, 180 fokon.

Díszítés:
A tojásfehérjét összekeverem a porcukorral, fakanállal addig keverem, míg habos lesz.
Ezzel a csodálatos fényes, fehér cukormázzal megkenem a puszedli tetejét, és megszórom levendula virággal.

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás