Megfázás és influenza kezelése Homeopátiával és Schüssler-sókkal

A tél derekához értünk, lassan, de megérkeztek a kemény fagyok is. A mostani hideg időjárás nem kedvez  a baktériumok és vírusok szaporodásának, azonban, hogy a betegségek ne kényszerítsenek minket ágyba, immunrendszerünket segíteni, támogatni kell. A prevenció - megelőzés  nagyon fontos, de ne essünk kétségbe, ha valamelyik tünetet tapasztaljuk magunkon. Hatékony segítséget nyújtanak az alábbi homeopátiás szerek, de ha tüneteink pár nap alatt nem javulnak, esetleg súlyosbodnak, forduljunk orvoshoz!

Megfázásnál a tünetek kezdetekor:
Ami lehet vizes orrfolyás, levertség, torokfájás, fejfájás, végtagfájdalmak, 38 fok alatti testhőmérséklet.
Ebben az esetben javasolt: Negyedóránként 1 tabletta Ferrum phosphoricum D12-t elszopogatni 2 órán keresztül, majd óránként 1 tabletta, másnaptól 3X1 tabletta.
A betegség előrehaladtával a váladékok viszkózusak - nehezen folyósak, fehérek, slejmesek lesznek. 
Ilyenkor naponta 4X1 tabletta Kalium chloratum D6-t adunk.
Ha megjelennek a sárgás, sűrű váladékok, ez már felülfertőzésre utal, akkor 4X1 Kalium sulfuricum D6 tabletta a javasolt szer.


Aki a monokomponensű homeopátiás szerekben bízik: 
Ha magas lázzal indul a betegség 39C körüli, riadtság és félelem is társul, az elsőként választandó
szer az Aconit C9 vagy C15 potenciálban óránként 3 golyócska, 2 - 3 alkalommal.
Később csökkenteni kell az adagolást napi 3X3 golyócskára. 
A kicsit alacsonyabb láz 38C körüli, erős torokfájás, fény és zajérzékenység, szomjúság és
elsősorban a fej érintettsége .Ekkor Atropa belladonnát adunk, adagolás hasonló az Aconitéhoz, azaz  3 golyócska, naponta 2 - 3 alkalommal.
Az influenza tipikus homeopátiás szere: a Gelsemium. 
Jellemző tünetei: végtagfájdalmak, fejfájás, torokfájás, levertség. A váladékozás másodlagos, vagy később jelentkezik.
Gelsemiumból C9 vagy C15 - t adunk, naponta 3 - 4 - szer 3 golyócskát.
Az egész kezelést javasolt kiegészíteni az immunerősítő szerekkel /előző írásom/ Oscillococcinum golyócska, Echinacea golyócska…

A szerek adagolása csecsemőknél és 3 év alatti kisgyermekeknél nem így történik. 
Ilyen esetben kérjük ki homeopátiás orvos, vagy homeopátiás gyógyszerész tanácsát!
Schüssler-sók:
Dr. Wilhelm Schüssler német származású orvos fejlesztette ki 1873 - ban ezt a só – terápiát. A homeopátia készítés elvén alapuló technikával hozta létre az ún. Schüssler - féle só szereket, melyek a sók sejten belüli hiányállapotának ingerterápiával való biokémiai megszüntetését, illetve az anyagcsere egyensúly visszaállítását segítiK elő. Dr. Schüssler miután sejtszintű biokémiai kutatásokat végzett, felfedezte a 12 funkcionális sót és azoknak fontos szerepét az anyagcsere folyamatokban, hasonlóan a vitaminok és ásványi anyagok, enzimek fontosságához. A 12 Schüssler-sók  mellett további 14 féle kiegészítő ásványi anyagok is kidolgozásra kerültek. Ezen kívül megtalálhatóak a patikákban a Schüssler kenőcsök is, melyek szintén egészségünket támogatják. A Schüssler só kezelés szintén első számú alternatívát nyújt  betegségek,  például influenza, megfázás kezelésében.
 
Akinek felkeltettem érdeklődését, forduljon bizalommal a Póczi Patika segítőkész gyógyszerészeihez. Itt egyénre szabottan megbeszélheti szakemberrel a Homeopatiás és Schüssler sós kezelést.
 

A tájékoztató megírásában a Póczi Patika gyógyszerésze segített. 
 
Vecsei Anett (Természetgyógyász - Reflexológus)
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás