Megmenekült az idén 80 éves 22-es buszjárat

Megmenekült az idén 80 éves 22-es buszjárat.

A Budapesti Autóbusz Közlekedési Rt., népszerűbb nevén a BART, 1932. július 14-én indította el a Széna tér és a Budakeszi között a 22-es járatot, ill. a Szépjuhászné és Budakeszi között a 22/A járatot. Ennek a „műemlék jellegű” buszjáratnak a sorsáról folytak tárgyalások március 23-án a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) és a Budakeszi Önkormányzat között.

Ahogyan az már a Budakeszi Hírmondó honlapján „gyorshírben” megjelent, Budakeszi nehéz anyagi helyzete ellenére a város vezetésének sikerült megállapodnia a 22-es busz további működtetéséről. Sőt, a 222-es járat esetében a menetrend bővítésével május 1- től, az addig bevezetett hétköznapok csúcsidején túl, hétköznapokon és hétvégeken is egész nap szállítani fogja az utasokat a kék busz 30 percenként.

A város vezetése a 22-es járat újjászületését és egyben 80. születésnapját egy jó hangulatú rendezvény keretében tervezi megünnepelni július 14-én, melyre szeretné meghívni a Budapesti Közlekedési Központ, a BKV és nem utolsó sorban városunk polgárait is.

Az ünnepség pontos helyéről és időpontjáról később fognak tájékoztatást ad.

Megosztás/Mentés Megosztás