Megnyílik a budakeszi Original Gastro Udvar. Vendéglátás egy kicsit másképpen

Tavaly év végén, majd ez év februárjában már hírt adtunk a Márity utca és a Telki felé vezető út sarkán lévő Original Gastro Udvar elindulásáról http://www.amikisvarosunk.hu/node/2191, de végül is ez év végére tolódott el Budakeszi új közösségi terének a megnyitása, mely most már folyamatosan fog üzemelni. A Gastro Udvar jövőjéről - mely nem csak Budakeszi, de a környező települések (Budajenő, Telki, Páty) számára is egy új, sajátos vendéglátási móddal jelentkezik – adott tájékoztatást honlapunknak Csánk Zoltán, A PÉNTEKEN, 11 ÓRAKOR MEGNYÍLÓ közösségi tér vezetője.

Csánk Zoltán elmondása szerint a fő cél mindenekelőtt a gyerekes családok felé fordulás, Budakeszi 10 km-es vonzáskörzetében (Páty, Telki és Budajenő).  A Gastro Udvar alapja az un. kilós étterem, ami mindennap, hétfőtől vasárnapig nyitva lesz 11-18 óra között. Ez egy önkiszolgáló rendszerű étterem lesz, ahol a fő attrakció a családi piknik csomag lesz, mindez 4.900,-Ft (1 liter leves, 1 kg vegyes rántott hús, 1kg köret, 0,5 kg savanyúság).  Emellett mindenki helyi, éttermi fogyasztásra és elvitelre is kérhet az étterem széles kínálatából, ahol mintegy 20 féle étel kilóra lesz mérve a vendégeknek, mindenféle ízvilágban, a hagyományos gulyáslevestől-főzeléktől kezdve, a vegetariánus ételeken át, egészen a drágább árfekvésű, smookerben sült (eredeti bbq.bükkfával való füstölés 120 fokon) barbecue-ig. Lesz házhoz szállítás is rendelésre.  Ezeket e-mail-en és telefonon lehet egyelőre megrendelni, és később majd on-line is.

Este 18 óra után az udvaron lévő Gastro faház várja majd a vendégeket, ahol már nem kilós áron fogják adni az ételeket, a bográcsos gulyáslevest, halászlevet, a smookerben sült barbecue-t. Lehet itt majd forralt bort is kortyolgatni, gyermekeknek forró fahéjas almalevet és 20 féle (Szicsek) kézműves pálinkákat vásárolni. Ez 10 óráig tart majd nyitva.

Esküvői vacsoráknak, gyermek zsúroknak, céges rendezvényeknek is helyet ad  a Gastro Udvar.(Az étterem épületében 40 főig, a rendezvény sátorban pedig 120 főig!) Ezek megtartására készült el az udvar jobb oldalán felállított, elegáns rendezvénysátor. Természetesen itt más árfekvések lesznek, egyéni árajánlatokkal, figyelembe véve a megrendelők igényeit.

December elejétől pedig karácsonyfavásár is lesz a Gastro Udvar területén. Az itt vásárolt fenyőfák árából 10% kedvezmény jár majd a vásárlóknak az itteni ételek fogyasztásából. Emellett ha nehézségekbe ütközik a fenyőfa elhelyezése a talpakba, azon is segítenek majd faragással és ingyen elvállalják Budakeszi vonzáskörzetében a fák elszállítását is.

 

A Gastro Udvar hátterében látható Military-parkról csak annyit tudtunk meg, hogy annak a működése majd tavasszal indul el, de már most nagy az érdeklődés.

Kapcsolódó anyag: https://www.facebook.com/pg/Original-Gastro-Udvar-194465191116333/posts/

 

Megosztás/Mentés Megosztás