Megújulhat a budakeszi piac. Pályázik az önkormányzat

Az elmúlt évek számos sikeres pályázata után, most a budakeszi piac megújítását vette célba az önkormányzat. "A helyi piacok fejlesztése Pest megye területén" pályázat 116 millió forint támogatást adna erre a felújításra, amennyiben elfogadnák azt.

A pályázat vázlatterveit a Bártfai-Szabó Építésziroda készítette el, melyet az augusztus 16-i testületi ülésen megszavazták a képviselők.

A vázlattervek bemutatása kapcsán elhangzott, hogy a mostani piac egy jó adottságú helyszínen fekszik, de mai állapotában meglehetősen jellegtelen képet mutat. Ez a remények szerint megújuló piac lényegesen megváltoztatná ezt az arculatot. Többek között a sok panaszra okot adó parkoló is új helyet kapna, mely valószínűleg a kormányhivatal előtti, jelenleg üres részen valósulna meg.

Természetesen a testület előtt bemutatott tervek csak vázlattervek, melyek nem véglegesek. A cikkünkben látható második látványtervet megtekintve pedig lehet, hogy több olvasónk, a terv jobb oldalán látható vízelvezető árkot esetleg sűllyesztett autókijáratnak vélheti tévesen.

Az ülésen az is elhangzott, hogy a buszvégállomás áthelyezése az elkövetkező néhány évben nem fog megvalósulni.

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.