Micsoda egy szombat! A budakeszi program zuhatag képei

Hát, ez a nap valami csúcs volt! Még hogy Budakeszi alvóváros! Jelentem, Budakeszi már ébredezik!
 
Három egészen káprázatos program részese voltam, azaz igazán csak kettőé, de ezt majd lentebb megmagyarázom.
 
Kezdődött a nap a foci pálya mögött, a Budakeszi Bike Park, magyarul bicikli park felavatásával, és ezeknek a kimeríthetetlen energiájú tizenéveseknek a nyolc órán át tartó őrületes attrakcióival. 
 
Azután délután, egy egészen más dimenzióba léphettünk a Nap-Éj Egyenlőség ünnepén, a Kerekmezőn. Itt sámándob, ott rap, itt hagyományőrzés, ott multikultúra. Tulajdonképpen egészen jól megvoltak egymás mellett.
 
És miközben ide-oda cikáztam a két egymáshoz közeli helyszín között, kaptam egy telefonhívást, hogy egy nagyszabású lovas polo torna zajlik a Nádas tó mögötti, festői szépségű, hatalmas réten. Uccu neki, felpattantam kerékpáromra és oda kerekeztem. Sajnos már elvonuló félben voltak a résztvevők, így csak az utolsó utáni percek hangulatát tudtam megörökíteni néhány felvételen. Annyit azért megtudtam a Lóháton Budakeszin Lovas Tanya vezetőjétől, Szegedi Gábortól, hogy eredetileg a Kincsem Parkba terveztek egy nemzetközi tornát, de ott egy vírus miatt karanténba kerültek a lovak, így a budakeszi La Ballena Polo Club meghívására ide hozták el a lovas polo viadalt.
 
Köszönet a Budakeszi Bike Parkot felépítő srácoknak, Winkler Gábornak és a pálya felépítését támogató Budakeszi Város Önkormányzatának!
 
Köszönet Molnár András családjának, aki ennek a Nap-Éj Egyenlőség Ünnepének a lelke volt és minden önzetlen segítőnek.
 
TALÁN NEM JÁROK MESSZE AZ IGAZSÁGTÓL, HA AZT MONDOM, HOGY BUDAKESZIN A MAI NAPPAL EGY ÚJ VÁROSKÖZPONTOT IS AVATTUNK, HISZ A HÁROM RENDEZVÉNY EGYAZON VONALON, EGYMÁS SZOMSZÉDSÁGÁBAN  HELYEZKEDIK EL! 
 
Ez az új városközpont kialakítás egyébként  egy több cikluson átívelő program, mely lépésről - lépésre halad tovább.
 
A Budakeszi Bike Park avatásáról és a Nap-Éj Egyenlőség Ünnepéről is készítettünk videó felvételeket, melyeket a későbbiekben, szerkesztett formában szeretnénk bemutatni honlapunk, az amikisvarosunk.hu Budakeszi Családi Magazin olvasóinak.
 
 
Képek a Budakeszi Bike park pályaavatóról ITT találhatóak
Képek a Nap - Éj egyenlőség ünnepéről ITT nézhetőek meg.
Képek a lovas poloról ITT találhatóak
 

 

Megosztás/Mentés Megosztás