Mindig a jók mennek el. Elhunyt Gregus Éva

2012. augusztus 1-én, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Gregus Ferencné Nyers Éva, vagy ahogyan egymás között hívtuk, Gregus Éva.
 
Temetése augusztus 23-án, 10 órakor lesz a budakeszi temetőben.
 
Gregus Évát Budakeszi közéletében leginkább a Himnusz szobor kapcsán ismerték településünkön. Jelentős szerepet vállalt a közadományok gyűjtésében, melyek megteremtették a szobor felállításának anyagi feltételeit. 2006 decemberében pedig egyik kezdeményezője volt annak, hogy hagyománnyá váljon Budakeszin a Himnusz szobornál az óévbúcsúztató. Évek óta az általa írt hívó szavakra mentünk a Himnusz szoborhoz, így lesz ez a jövőben is. 
 
Éváról kevesen tudják, hogy a 60-as évek egyik legismertebb divatmodellje volt. Az itt látható fekete-fehér fotókról egy finom vonású, érzékeny jelenség, egy magyar Audrey Hepburn tekint ránk.
 
Évát munkája is sokáig a divatszakmához kötötte. A Divattervező Vállalat (utóbb Divat Intézet) munkatársa volt, később pedig a Hírlapterjesztő Vállalatnál dolgozott. Emellett saját kedvtelésére festett is. Lakásuk díszei ezek a kítűnő festmények. Sok évig énekelt a nagyhírű Szilágyi Erzsébet Női Karban is.
 
Személyében egy olyan embert ismertem meg, aki ebben a mind érzéketlenebb, önző világban, ahol ma a "pragmatikus embertípus"  az ideál, érző, szerető ember tudott maradni. Ha embertársát bajban látta, mindig lehetett rá számítani. Nekem is voltak ilyen periódusok az életemben. Érdeklődő, empátiával teli, lényeglátó, őszinte telefonhívásait soha nem fogom elfelejteni. Nagyon fog hiányozni. 
 
Férjétől, Gregus Ferenctől kaptam egy e-mailt. Ennyi áll rajta: „Belenyugszom, hogy a Gondviselés akarta így”.
 
Isten Veled Éva! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás