Motocross versenyek és díszmotoros rendőr képzés Budakeszin, a reptéren. Képek a fortepan.hu gyűjteményéből

Újabb kincsekre bukkantunk a fortepan.hu gyűjteményében, melyekre Koma Ida, kedves honlapolvasónk hívta fel figyelmünket. A képekkel csaknem ötven évet lépünk vissza az időben, mikor a Budakeszi-Farkashegyi reptéren motocross pálya is működött. 

A cikkünkben látható felvétel egyike egy 1969-es motocross versenyen mutatja munka közben a magyar televízió munkatársait (RTV újság fotója). A másik két fotó pedig 1974-ben készült, ekkor kapta lencsevégre Urbán Tamás a magyar rendőrség díszmotorosait, gyakorlás közben.

Sajnos, hiába kutakodtunk a neten, bővebb információkra nem bukkantunk a repülőtér ezen érdekes időszakáról. Ha valakinek vannak esetleg további fotói és közölhető információi, élményei erről a korszakról, kérjük, ossza meg velünk azokat!

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

A Keleti Márton által rendezett "Esős vasárnap" c. film (1962) néhány jelenete egy ott rendezett versenyen készült. Sajnos a filmhez hozzáférni nem sikerült, mert jogi védelem alatt áll.

Előző bejegyzésemhez hozzáfűzöm, hogy a korabeli sajtó (Idézet az adtplus.arcanum.hu adatbázisból "Népszabadság: 1960-04-15 / 90. szám
[...] játszik Új crosspálya avatás A farkashegyi volt vitorlázó repülő­téren tízezer forintos [...] héttel ezelőtt elkészült az új motocross pálya. Az idénynyitó verseny rendezője [...] premier minél jobban sikerüljön. A motocross bajnokság első futama öt [...] a vidéki versenyzőknek juttatta. A farkashegyi pályán hu­szonegy részint természetes részint [...]stb.) beszámolt a pálya átadásáról. Attól kezdve folyamatosan használták. Még 1972-ben is rendeztek versenyeket azon a helyszínen.

Köszönjük az információkat! Olvasónkkal is meg fogjuk osztani ezeket hamarosan!

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.