A nagy felfedezés. Heppes Miklós a fotós

Már tavaly is kiállított ezen a rendezvényen, de akkor még nem figyeltem fel igazán képeire. Talán én voltam figyelmetlen. Budakeszi művészei mindig tartogatnak meglepetéseket. Heppes Miklós képei ugyanolyan érzéseket keltettek bennem, mint Makk Attila tavaly tavaszi tusrajz kiállítása.
Mi a hasonló kettőjükben? Több minden. Az egyik építész, a másik belsőépítész. Mindketten szakterületük élvonalába tartoznak és mindketten negyvenes éveiket tapossák. Hepi (ez Heppes Miklós beceneve) barátunknak tudomásom szerint nem voltak még ezen a szűk budakeszi körön kivül fotó kiállításai és Makk Attila is először lépett a látogatók elé, addig íróasztala mélyén fekvő képeivel.

Ezek a képgalériánkon megtekinthető kis remekművek a Kompánia Színházi társulat „világ csavargásai” során készültek. A technika fejlődésének eredményeképpen, ma már sok mindenki nyakában lóg fényképezőgép, mégis kevesen tudnak ilyen szinten fotózni. Jó képet készíteni annyi, mint meglátni a világból azt a kis rést, azt a pár négyzetméteres ablakot, mely magában hordja a mondanivalót, a szépséget.

Heppes Miklós amellett, hogy kitűnő építész, vizuális környezetvédő (a mindent elborító, elcsúfító hírdetőtáblák elleni kűzdelem élharcosa) és kiváló fotós, egy negyedik szenvedéllyel is bír. Bőgőzik és basszusgitározik. Alapító tagja volt a budakeszi „Azokon a Napokon” együttesnek. (Ma már „Napokon” néven ismertek. Miklós már nem tagja a progresszív zenét játszó együttesnek). Sok éve játszik a Kompánia Színházi Társulatot kísérő zenekarban és ő a bőgőse az ugyancsak kompániások alkotta, a világzenét magas szinten előadó Angara együttesnek is.

Hepi személyisége még sok meglepetést tartogathat Budakeszi számára.

Heppes Miklós további fotói a Galériában

Megosztás/Mentés Megosztás