Nagykovácsi támogatja a vállalkozókat. Átadják a Nagykovácsi Vállalkozói Inkubátorház "B" épületét. Inkubáció és Innováció. A jövő fejlődésének kulcsszavai. (+VIDEÓ)

Egyre gyakrabban hallunk inkubátorházak átadásáról Magyarországon és közvelen környezetünkben is. Az innovációról már megjelentettünk nemrégiben egy publikációt http://amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-jovojet-az-innovacio-turisztikai..., most pedig essen szó az inkubációról, annak kapcsán, hogy január 29-én átadják a Nagykovácsi Vállalkozói Inkubátorház "B" épületét. 
 
 
 
Nyilván az olvasók közül sincsenek sokan tisztábban az INKUBÁTORHÁZ szó jelentésével. Mi most a 2015. január 29-i Nagykovácsi Vállalkozói Inkubátorház meghívóján olvasható ismertetéssel próbáljuk ezt világossá tenni: "Az inkubátorházban Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata új, vállalkozásfejlesztő szolgáltatást indít, amely segíti a helyben működő vállalkozásokat, termelőket tevékenységük fejlesztésében, egyben piacra jutásukban. Az új inkubátorház KEDVEZMÉNYES lehetőségeket biztosít a KEZDŐ  vállalkozások beindításához szükséges infrastruktúra igénybevételéhez, valamint tanácsadással, piaci kapcsolatok kialakításának elősegítésével TÁMOGATJA A VÁLLALKOZÁSOK MEGERŐSÖDÉSÉT......"
 
 
Érdemes itt azt a felvételt is megnézni, meghallgatni, https://www.youtube.com/watch?v=-dAedStg4SU, ahol  Vollner Pál a korábbi nemzeti fejlesztési államtitkár,  2014. év elején, az inkubátorház "A" épületének átadásakor mondott. Jövőnket meghatározó gondolatokat hallhattunk akkori beszédében. Kiemelnénk egy különösen fontos gondolat sorát: "Sokszor beszélünk arról, hogy micsoda pályázati támogatásaink vannak ebben az országban, mennyi uniós lehetőség áll rendelkezésre, és keveset beszélünk arról, hogy önmagában a lehetőség kevés. Mindig kellenek azok a helyi igények, amelyekkel összhangba lehet hozni. Kellenek azok a valós és megvalósítható projektek, amelyek az itt élők érdekeit szolgálják, amelyek valós igényeken alapulnak. És kellenek azok a tervezők és kivitelezők, akik végig tudják vinni a beruházók álmait."
 
A fentiek mellett feltétlenül szólni kell a budaörsi ipari parkban működő ValDeal Innovációs és Inkubációs Központról is, mely 2006-ban kezdte el működését és azóta Magyarország egyik meghatározó innovációs és inkubációs fellegvárává vált. Ajánljuk olvasóink figyelmébe azt a videó interjút, mely Polgárné Májer Ildikóval,  egy igazi top menedzserrel, a ValDeal megálmodójával és megteremtőjével készült. https://www.youtube.com/watch?v=bbj7bPgophs. Az interjúban arról is szó esik, hogy ValDeal az önkormányzatoknál is alkalmazható innovációs lehetőségeket is feltárja.
 
A közelmúltban Budakeszin is volt egy  magánberuházói próbálkozás, inkubátorház felállítására. A ház már áll, csak hát van némi gond., mert ez a ház csak egy szellemház, mely üresen kong. Aki többet akar tudni a Szőlőskert utca és a Budaörsi út sarkán álló 1514 m2-es Ante Portas - "belépés a vállalkozás világába"  történetéről az olvassa el  ezt a két linket: http://www.inkuprojekt.hu/, illetve, http://atlatszo.hu/2013/02/07/200-millio-forint-eu-tamogatas-a-budakeszi...
 
A fenti jó példák is bizonyítják, hogy mind erőteljesebben jelentkeznek térségünkben azok a jövőnket meghatározó módszerek, melyek minden bizonnyal Budakeszin is jelentkezni fognak és meg fogják határozni a 21. századi Budakeszi  reményteljes perspektíváját. EZ A FENNTATRHATÓ FEJLŐDÉS EGYEDÜLI ÚTJA!.
 
Reméljük legközelebb Budakeszinek is több szerencséje lesz. Egyelőre azonban úgy látszik valahogyan peche van városunknak egyik-másik reménykeltő magán vállakozással. Hisz ide sorolható még a Kossuth utca sarkán több, mint 10 éve szellemháznak tartott Design Center története is.
 
 
További fotók a nagykovácsi inkubátorházról: www.confector.hu

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.