Orgonavirágos porcukor

Házilag készíthetünk vaníliás porcukrot cukrot, miért ne készíthetnék orgonás porcukrot is!

Töltsünk egyrésznyi porcukrot vagy kristálycukrot egy befőttes üvegbe. Szórjunk rá egy marék orgonavirágot, majd szintén egy réteg cukrot. Ismét egy marék szirmot, végül cukrot tegyünk a tetejére, de maradjon egy 1-2 ujjnyi  hely. /Én kisebb adaggal próbálkoztam./ Ezután zárjuk le szorosan és rázzuk össze alaposan az üveg tartalmát, majd sötét, hűvös helyen tároljuk. Két-három hét múlva már használható, de ha tovább érleljük, még jobb lesz az íze és illata.
 
Természetesen gyermekeim már kóstolgatják. Bevallom ilyet még nem készítettem, ez volt az első alkalom. Nagyon megtetszett ez a recept, gondoltam kipróbálom, ha már az orgonabokor a házunk tájékán ontja a tavasz illatát. Már előre érzem süteményeim körül lengedezni az illatát! Már csak azon gondolkodom, hogy milyen süteményekbe tehetem  majd ezt a nem mindennapi cukrot. Talán vanília krémbe vagy pudingba? Hamarosan kipróbálom és megosztom Önökkel. Ha a kedves Olvasók közül valaki már készített ilyen különlegességet, legyen szíves ossza meg velünk tapasztalatát!  Előre is köszönöm!  
 
Szeretettel: Vica mama  
 
Rovat: 
Megosztás/Mentés Megosztás