Óriási fejlődés a budakeszi egészségügyben. Újabb szakrendelések indulnak és 150 milliós orvosi műszertechnológia is érkezik Budakeszire

Strukturális, minőségi változások előtt áll a magyar egészségügy, melynek jelentőségét napjainkban talán még nem is látjuk és érzékeljük igazán.

Új szelek fújnak Budakeszi egészségügyi ellátásában is. Tíz, de akár őt évvel ezelőtt aligha gondolt volna bárki arra, hogy egyszer majd egy olyan egészségközpontja lesz városunknak, ahol számos szakellátás helyben is megoldódik, nem kell majd egy bonyolult, egyeztetési rendszer procedúráit végigcsinálni és ide-oda utazgatni a főváros valamelyik egészségügyi intézményébe. És ez az alakulófélben lévő rendszer nem csak Budakeszin bontogatja szárnyait, hanem az ország számos más pontján is, elsősorban a járási székhelyeken, ezzel is tehermentesítve a kórházakat, klinikákat és lényegesen megkönnyítve, felgyorsítva a szakellátást is és ez még akkor is igaz, ha nem kis feladat ehhez megtalálni a megfelelő szakorvosokat.

 A Budakeszi Egészségügyi Központban, áprilisban az audiológiai (hallás) vizsgálat, májusban a foglalkozás-egészségügyi, majd júniusban az urológiai szakrendelés is elindulhat, a már működő vérvételi pont, valamint a neurológiai- és reumatológiai szakrendelések mellett.

Az önkormányzat sikeres pályázata révén az Egészséges Budapest Program keretében a szakrendelések ellátásához nélkülözhetetlen orvostechnológiai műszerekkel és informatikai eszközökkel bővíti a rendelő az eszközparkját. Az önkormányzat 71 millió forintos támogatást nyert, melyet 7 millió forint önrésszel egészített ki.

Az eszközbeszerzéshez kapcsolódóan az elkövetkezendő időszakban a szakorvosoknak lehetőségük lesz több ultrahang készülék kipróbálására. Április 4-én érkezett az első, egy felső kategóriás, urológiai, szülészet-nőgyógyászati, kardiológiai és neurológiai vizsgálatok során alkalmazható Vinno ultrahang készülék, mely magzati vizsgálatoknál 4D felvételt is tud készíteni. 

Mindeközben érkezett egy újabb örömteli hír,  a Budakeszi Egészségügyi Központ és a Budakörnyéki Önkormányzati Társulással (BÖT) „ a Három generációval az egészségért program"-ban elért nagy, közös sikeréről is, ahol közel 200 pályázatból 81-et támogattak, így Budakeszi pályázatát is. Ennek eredményeképpen, újabb, közel 80 millió Ft támogatást kap városunk, melyet eszközfejlesztésre, egészségfelmérésre, egészségfejlesztésre és prevencióra lehet felhasználni. Cél egy szív- és érrendszeri prevenciós és gondozási program, egy a rosszindulatú daganatos betegségek szűrését és korai felismerését elősegítő program, valamint a gyermekek körében végzett egészségfejlesztési programok megvalósítása.

A pályázat megvalósításában a Budakeszi Egészségügyi Központ látja el a koordinátori feladatokat. A Budakeszi Egészségközpont honlapján (ek.budakeszi.hu) hamarosan részletes információkat is lehet majd olvasni a fejlesztésekről, az újabb és újabb szakrendelésekről, melyek nagy része már talán ebben az évben megvalósulhat.

Forrás: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2209028772740956&id=18...

https://www.facebook.com/budakeszi.ek/posts/a-mai-napon-elind%C3%ADtjuk-...

Dr. Pócza Péter, a Budakeszi Egészségközpont igazgatója

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás