Őrségi hajdinás zöldségleves.

Anettel arra gondoltunk, hogy megismertetjük Önökkel a hajdinát. A hajdinát egykor őseink gyógy-táplálékként tartották számon, rendszeresen fogyasztották különböző formában.
Előnyben részesítem a vitaminban, ásványi anyagban és nyomelemekben gazdag ételeket. Szervezetünket a hosszú tél után feltöltöm tápanyaggal. Próbálok úgy főzni, hogy a család asztalára sok zöldség, gyümölcs, egészséges gabonaféle kerüljön. Ez a recept felkeltette érdeklődésemet, beszereztem a hozzávalókat és kipróbáltam.
Nálunk mindenkinek ízlett! 
 
Hozzávalók:


• 15 dkg hajdina

• 1 nagy vöröshagyma

• 3 gerezd fokhagyma

• 3 darab sárgarépa

• 2 petrezselyemgyökér

• egy szál szárzeller

• só ízlés szerint

• bors

• majoránna

 
A hajdinát meleg vízzel leöblítjük, és egy kicsit meleg vízben állni hagyjuk. majd felöntjük  körülbelül  2 liternyi vízzel. Fedő alatt kezdjük el főzni. Tisztítsuk  meg a zöldségeket: vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert.  Vékonyan szeleteljük fel, és tegyük őket a levesbe. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával. Amikor minden hozzávaló megpuhult, fogyasztható.
 
Tipp:
Kalória- és energiadúsabb, ha egy kanálnyi jó minőségű zsír és tönkölyliszt összekeverésével berántjuk. Nem időigényes, nagyon hamar elkészült  ez a finom, egészséges leves.
 
Rovat: 
Megosztás/Mentés Megosztás