Rakott padlizsán​ ​párolt rizzsel​​ vagy kuszkusszal

Padlizsán szezon van!
Lépten-nyomon élelmiszerboltban, zöldségesnél, a piacon mindenhol padlizsánt találunk. Dorka barátnőmtől kaptam egy receptet és a hétvégén kipróbáltam. Nagyon szeretjük a padlizsánt, változatosan lehet elkészíteni. Most a rakott változatával szeretném Önöket megismertetni. Ezt a receptet is érdemes kipróbálni. Könnyen elkészíthető, és nagyon finom.
 
 
 
 
 
Rakott padlizsán-hozzávalók 8 főre
- 2 kg padlizsán
- 60 dkg csiperke gomba 
- 0,5 l paradicsomszósz
- 1 nagy doboz tejföl ( 330 gr. )
- 15 dkg reszelt sajt
-  2 dl olaj
- szerecsendió
- só, bors
 
Elkészítés:
A padlizsánokat fél centiméter vastag karikákra vágjuk, megsózzuk, és 15 percig állni hagyjuk. Eközben megtisztítjuk a gombát, a héját nem húzzuk le. Felszeleteljük és kevés olajon aranyszínűre dinszteljük, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba kész, hozzáadjuk a paradicsomot és még 10 percig pároljuk. A padlizsán karikákat több rétegben kiolajozott lapos tepsire fektetjük, minden réteget alaposan megkenünk olajjal. Alufóliával lefedjük és a sütőben kb. 35 - 40 percig sütjük 170 fokon. A paradicsomos gombához hozzákeverjük a tejfölt. Mikor kész a padlizsán, magas falú tepsibe rétegezzük a gombával. Egy réteg gomba, utána egy réteg padlizsán, ezt még egyszer megismételjük. A tetejére rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 170 fokon.
Párolt rizzsel, vagy kuszkusszal tálalhatjuk. 
 
 
Rovat: 
Megosztás/Mentés Megosztás