2025 október 25. szombat
A Mi kisvárosunk
Nincs találat
View All Result
  • Főoldal
  • Hétköznapjaink
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Galéria
  • Vájt fül
A Mi kisvárosunk
Kezdőlap Egyéb kategória

Sonkás kalács Húsvétra

szerző: Szerkesztőség
2017.04.10.
kategória: Egyéb kategória
sonkaskalacs3sz
Megosztás a Facebookon

Minden évben igyekszem valami új és különleges kaláccsal meglepni a családomat Húsvétkor.
 Tavaly medvehagymás kalácsot sütöttem, idén arra gondoltam, valahogy belevarázsolom a sonkát a kalácsba. 

Minden évben igyekszem valami új és különleges  kaláccsal meglepni a családomat Húsvétkor.
Tavaly medvehagymás kalácsot sütöttem, idén arra gondoltam, valahogy belevarázsolom a sonkát a kalácsba.  Az ötletet tett követte, és el is készült a próba-kalács ami alapján készül majd -apróbb módosításokkal- a Húsvéti kalácsunk a feltámadási vacsoránk dísze és remélhetőleg legfinomabb íze.

 
 
 
 
Hozzávalók 
– 500 g liszt  (fehér, teljes kiőrlésű, rozsliszt ízlés szerint vegyesen v. csak fehér)

– 1 csomag élesztőpor

– 3 dl tej

- 1 tojás
– 
3- 5 teáskanál cukor (ízlés szerint)

– fél teáskanál só,
– 
én tettem egy evőkanál szárított medvehagyma őrleményt a tésztába, de ez elhagyható

– kb 30 szelet hajszálvékony füstölt tarja v. bármilyen sonka

+ 1 tojás és 1 dl tej a kenéshez
 
Elkészítés
A tésztához összegyúrom a fentieket (a sonka kivételével) és kb. 1 ½-2 órán át kelesztem. Ha megkelt a tészta, kb. fél cm vastagságúra nyújtom, kb. 5×15 cm téglalapokra vágom, amikre ráhelyezem a sonkaszeletet és egyenként csigákká tekerem. Az így kapott kis hengereket egy kiolajozott v. sütőpapírral bélelt formába (én vasedénybe tettem, de legközelebb hosszúkás magas falú tepsibe fogom) szorosan egymás mellé helyezem. Miután teletettem a tepsit, egy egész tojást, 1 dl tejjel összekeverek és a tészta tetejére locsolom. Ezt követően kb. 180 C-on, 1 óra alatt megsütöm a kalácsot. 
Szépen összesül, s tálaláskor nem szeletelem, hanem mindenki törhet belőle egy vagy több csigát.
 Előnye, hogy nem morzsálódik, nem kell szeletelni és különleges egyedi formát kapunk. A füstölt tarja remek ízt ad, kis retket, hagymát rágcsálva hozzá különleges feltámadási vacsora élményben lesz részünk!
 
Áldott Boldog Húsvétot!  
Szeretettel: Vica Mama

 
 
Előző cikk

BEMUTATÓ MAKKOSMÁRIÁN? Apor Vilmos püspök mártíromsága. Szándékok Budakeszin, az „Áldozat” című dráma bemutatására

Következő cikk

Húsvéti Gondolatébresztő

Következő cikk
tumblr_labikzytyr1qzm7cco1_500_large_1

Húsvéti Gondolatébresztő

Ajánlott

bek-varoterem

Óriási fejlődés a budakeszi egészségügyben. Újabb szakrendelések indulnak és 150 milliós orvosi műszertechnológia is érkezik Budakeszire

7 év ago
image

Variációk a tegnap esti budakeszi égboltról. Vojtek Zoltán fotói

9 év ago
image

A Budakeszin élő dr. Hargitay András az úszóválogatott új szövetségi kapitánya

10 év ago
11-3

Budakeszi természetfotósok. (15.) Czeiler István ezúttal, mint a fák fotósa jelentkezik

12 év ago

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

Címkék

cba környezetvédelem Széll Kálmán tér uszoda álomvölgy
A Mi kisvárosunk

Budakeszi Családi Magazin Budakesziről, budakeszieknek

Follow us on social media:

Legújabb hírek

  • Szétesett a 22-es buszmegállóból a budakeszi LIDL-hez vezető lépcsőkorlát! 2025.05.12.
  • Szétesett a 22-es buszmegállóból a budakeszi LIDL-hez vezető lépcsőkorlát! 2025.05.08.
  • (nincs cím) 2025.05.08.

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!

Nincs találat
View All Result
  • Home
  • Környezetünk
  • Gasztrokeszi
  • Interjúk
  • Hétköznapjaink
  • Lélek-melengető
  • Vájt fül
  • Természetfotósok
  • Civilek, Lokálpatrióták
  • Családok völgye

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!