Szem – Pontok – szem akupresszúra. Látásjavító gyakorlatsor nem csak felnőtteknek!

Hónapok óta érzem, hogy fáradt a szemem és néha könnyezik is. A látásommal még nincs baj, ezt szeretném megelőzni. Gondoljunk bele, ha magunkról van szó, akkor hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy  ráér, majd egyszer. Én is ilyen vagyok, de most elérkezett az idő, amikor a problémámat nem söpörhetem a szőnyeg alá. Ezeket a gyakorlatokat régebben rendszeresen végeztem, aztán abbahagytam, pedig érezhető javulás mutatkozott. A múlt héten újra elkezdtem az akupresszúrás pontokat nyomkodni-, és már két alkalom után éreztem, hogy a szemem előtt kinyílt a világ. Kisebb gyermekeim, Bogi és Zsomi is kedvet kaptak hozzá és velem együtt csinálják. 

Pár mondatban erről a gyakorlatról
Dr. Eőry Ajándok természetgyógyász-orvos neve sokunk számára ismerősen cseng: a hajléktalanok, szegények orvosa, a magyar akupunktúra atyja. Sokat tartózkodik Kínában, ezt a rendkívüli gyakorlatsort hozta magával Magyarországra. Kínában közel 350 millió gyermek végzi naponta az iskolában. /Úgy gondolom nálunk is érdemes lenne megtanítani a gyerekeknek./ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az akupunktúra - tűgyógyászat, egy ősi kínai gyógymód. Az akupresszúra szintén, de talán kevésbé terjedt el. Ez a tűszúrást helyettesítő pontmasszázs, hasonló elven és hatással működik, mint az akupunktúra. A pontmasszázs esetében is azokat a pontokat kell kiválasztani, melyek kapcsolatban vannak bizonyos betegségekkel, beteg szervekkel. A szem akupresszúrával elejét vehetjük a betegségeknek, egyéb elváltozásoknak is. Ilyen például a távollátás, színvakság, arcideg-zsába, fejfájás, és talán még a szemüveget is félre tehetjük. Asztigmatizmus esetén is hatásos lehet, - ez esetben homályosan látjuk a tárgyakat, függetlenül azok távolságától. Mind távolra, mind közelre jelentkezhetnek a panaszok, de jellemzően az olvasás, TV-nézés, egyéb finomabb vizuális feladatok a legmegerőltetőbbek. 
 
A gyakorlatsor elvégzése nagyon egyszerű, csak 3-4 percet vesz igénybe. Eredményeként 15%-kal javul szemünk agyagcseréje, a szem hőmérséklete több mint 1.5 Celsius fokkal emelkedik így jelentősen javul a – vérellátása! A kínai szemmasszázs a szemgolyót közvetlenül nem érinti. Csupán a szem körüli, a szemgödör peremén, illetve környezetében levő pontokat veszi kezelésbe. Mindezt csukott szemmel végezzük. Érdemes ezt a  gyakorlatsort megtanulni és alkalmazni. Természetesen ennek is csak akkor van eredménye, mint mindennek, ha rendszeresen, akár naponta többször is végezzük. 
 
 A gyakorlatsor az alábbi linken tekinthető meg:

 
 
Vecsei Anett ( Természetgyógyász- Reflexológus- Fitoterepauta - Aromaterapeuta)
 
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás