Szent Cecília visszatér Budakeszire. Az összefogás nagy ünnepe lesz a Katolikus Templom kórusának névadó hangversenye

A 30-as években már működött Budakeszin a Szent Cecília kórus, aztán a történelem vihara, mint oly sok szépet és jót, ezt is elsodorta. 10 éve alakult újjá Budakeszin a Katolikus Templom kórusa. Ezen a kerek évfordulón a kórus ismét felveszi a Szent Cecíliának, az egyházzene védőszentjének a nevét. A kórus már évek óta – a próbák után – Szent Cecíliához fohászkodik.

A november 25-én, a Katolikus Templomban megtartandó nagyszabású hangversenyt hatalmas szervezőmunka előzte meg, hisz, mint az a mellékelt plakáton is látható, rengeteg közreműködője lesz a koncertnek. Kitűnő ének szólistákat fogunk hallani. A vonószenekart fogják erősíteni a Csövek Erna Zeneiskola tanára, növendékei, de több Budakeszin és máshol élő muzsikus is. A Katolikus Templom Kórusával együtt fog énekelni a Zákányi Zsolt Református Kórus, a Telki Schola és a Budajenői Énekes Iskola diákjai. A kórustagok egy csoportja látható a mellékelt képen, próba közben.
 
 
Impozáns ez a fenti felsorolás. Minden tisztelet ennek a hatalmas vállalkozásnak a létrehozásáért, melyben döntő szerepe van M. Szombatfalvy Csillának, a vasárnaptól Szent Cecília nevét viselő kórus karnagyának és természetesen azoknak a támogatóknak, akik anyagilag is segítették ennek a nagyszabású hangversenynek a létrehozását.
 
2010. év májusában már megéltem itt, Budakeszin egy hasonló összefogást, melynek akkor a Zákányi Zsolt Református Vegyeskar és karnagya, Barlay Zsuzsa volt a megálmodója és megteremtője. M. Szombatfalvy Csilla, a mostani koncert főszervezője 2010 - ben az egyik énekes szólistája volt az akkori hangversenynek. Sajnos akkor írott cikkemben M. Szombathy Csillaként említettem őt, hibámért ezúton is elnézést kérek!
 
Boldog és büszke lehet Budakeszi, hogy új és új csodák teremtődnek kisvárosunkban, melyeket az itt élő álmodni és tenni kész emberek teremtenek meg időről-időre!
 
Szent Cecilia fotó: wikipédia
 
 
Kapcsolódó cikk: Házimuzsika és örömzene Budakeszin régen és most (Budakeszi Hírmondó)
Megosztás/Mentés Megosztás