Teknősünk hihetetlen megkerülésének története

16 évvel ezelőtt egy kora őszi napon, megleptük gyermekeinket egy görög teknőssel. Gézának neveztük el, ugyan később kiderült, hogy lány, de azért a Géza név megmaradt. Teknősünk a teleket a szobában tölti, tavasszal pedig „kiköltözik” a szabadba, és egészen szeptember végéig a természetben éli lassú és kalandos életét. 
 
Tavaly szeptember végén sajnos Gézánk eltűnt, pontosabban a hideg nappalok és éjszakák miatt elbújt a komposztba, hogy téli álomba szenderüljön. Egészen a fagyokig bíztunk benne, hogy a napsugár ereje előcsalogatja rejtekhelyéről, de sajnos nem így történt. Több alkalommal átforgattuk a komposztot, hogy télire bevigyük a lakásba, a kitartó keresés ellenére sem került elő. Nagyon szomorú volt mindenki, családtagnak számított nálunk. Hiányzott, hogy nem bukkant fel váratlanul a nappali közepén, néha az ágyak alá is bebújt és pár napig ott tartózkodott. 
 
Tegnap délután, mikor a napsugarai a legjobban melegítették a földet, egy hatalmas sárkupacot véltünk felfedezni a komposzt környékén. Csodák-csodája majdnem 7 hónapos téli álom után Géza kicsit sárosan és lelassulva előkerült! 
 
Nagyon örültünk, hogy előkerült! Azonnal bevittük a lakásba és fürdetés után megmértem a súlyát, pontosan 2158 gramm! Nagyon ki volt hűlve, szinte dermedt állapotban volt, egy infralámpa alátettük melegedni. Próbáltuk megetetni, de nem volt még étvágya. Örömünket egy kicsit beárnyékolta, hogy nem akar enni, de bíztunk az élni akarásában. 
Pár óra múlva vettük észre, hogy egy keveset evett, és ami fontos, beindult az emésztése. Az erőnléte óráról-órára javul, ismét a nappalban sétál, még a szokottnál is lassabban, de biztosak vagyunk benne, hogy teknősünk egészséges és túlélte a megpróbáltatásokat. 
 
A történet misztériuma, hogy Géza előkerülése előtt két nappal férjem azt álmodta, hogy teknősünk előbújt a komposztból.
 
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás