Téli immunerősítés homeopátiával, dióhéjban…

Megérkezett az ősz, hamarosan a tél is kopogtat az ajtónkon. Óvodában, iskolában, munkahelyen szervezetünk hirtelen sok baktériummal, vírussal találkozik nap mint nap. Elérkezett az immunerősítés ideje.
 
Mi is az a homeopátia?
A homeopátia az orvostudomány egyik ága. A nem hagyományos gyógymódok közé tartozó gyógyszeres, regulációs terápia, melynek a XXI. századi orvoslásban kiemelkedő szerep jut. A homeopátia története és alapelvei az ókorba nyúlnak vissza. A gyógyítás nem csak a beteg szervre irányul, hanem a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, valamint a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál. A szakma szabályainak betartása mellett alkalmazva mellékhatása nincs, így veszély nélkül alkalmazható gyermekeknél és időseknél, várandós - szoptatós anyáknál és állatokon  egyaránt.
Hogyan fejti ki hatását a homeopátiás gyógyszer?
A homeopatikumok által a szervezettel közölt információ hatására a szervezetben meglévő - csak valamilyen okból gátolt - öngyógyító mechanizmusok működésbe lépnek.
Immunerősítésre többféle lehetőség kínálkozik, nézzük talán az egyik legismertebbet.
A vírusok elleni harcra felkészíti a szervezetet az Oscillococcinum golyócska heti 1/2  tubus elszopogatása javasolt nyelv alatt. Betegség esetén sűrűbben kell szedni.
Másik lehetőség Echinacea golyócska D4-es potenciálban 7 napig naponta 5 golyót kell a nyelv alatt elszopogatni, majd 7 nap szünet.
Az Echinacea Észak-Amerika őshonos gyógynövénye. Eredetileg az indiánok alkalmazták, miután észre vették immunerősítő és gyulladásgátló hatását.
A két szert kombinációban is lehet alkalmazni, ha gyenge az immunrendszerünk.
Echinacea golyócska: 7 napig szedni naponta 5 golyót.
A következő héten szünet és ekkor lehet az Oscillococcint 1/2 tubus heti 1x.
Majd ez váltakozva hetenként, egészen márciusig folyamatosan.
Bölcsődéseknek, óvodásoknak, kisiskolásoknak különösen ajánlott a szedése.
Az ismertető megírásában a Budakeszi Póczi Patika gyógyszerésze segített. Ha felkeltettem érdeklődésüket, forduljanak hozzájuk bizalommal. Szakszerű tanácsokkal látják el az érdeklődőket.
 
Vecsei Anett (Természetgyógyász-Reflexológus)
 
Fotó forrása: pixabay.com
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás