Vájtfül. (7.) Eurovision 2013. A holland Anouk szépséges dala kilógott a sorból (+VIDEÓ)

A kultúra nem azt jelent, hogy fogkeféd van és meg tudod indítani a gramofont.
A kultúrált ember látni és érezni tudja a szépet és jót.
                                                                                         (Wass Albert)
 
Az első forduló után hívta fel figyelmemet lányom az általam addig ismeretlen holland énekesnő, „Birds” című dalára. És valóban, a döntő messze legjobb dalát adta elő a 38 éves, 4 gyermekes, hazájában nagyon sokra becsült Anouk. 
 
Szerintem megőrültek a hollandok, hogy egy ilyen gazdagon harmonizált, szép dallamívű, melankolikus, nem trendi dalt neveztek az Eurovision híresen gagyi kínálatába! Ráadásul Anouk semmi meglepővel, semmi polgárpukkasztóval nem próbált előjönni. Egyszerűen csak énekelt egy szál magában, minden kiizzadott manír nélkül.
 
Végül is Anouk 9. lett, megelőzve egy hellyel a mi ByeAlex-ünket. Hogy drukkoltam-e a magyar hipszter fiúnak? Persze, ahol magyarok szerepelnek, ott mindig megdobban a szívem, de most eltekintenék az ő szereplésének az értékelésétől.
 
Ám ami még külön érdekesség, a magyar szavazók Anouk dalát a 6. legjobbnak értékelték, tehát Magyarországon több szavazatot kapott egy érték, mint az európai országok többségében. Remélem, ez a dal is bekerül az örökzöld dalok sorába, és még akkor is játszani fogják, mikor a többit már rég elfelejtette a világ.
 
Anouk, „Birds” című dala mellé, még három másik remek dalát is mellékeljük meghallgatásra.
 
 
 
 
Rovat: 
Megosztás/Mentés Megosztás