Válasz a SZIA sportpálya nyitottá tételi javaslatára. "Ki felelne a rongálásból eredő károkért, balesetekért?"

Több olvasónk is megkereste honlapunkat, hogy tegyük fel az alábbi kérdést Czifra Zsuzsannának, az iskola igazgatónőjének, akitől az alábbi választ kaptuk:
 
A közelmúltban, a SZIA sportpályájának átadása során Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár reményét fejezte ki beszédében, hogy "az iskolaudvar sportpályához vezető kapuja a nyári szünetben is nyitva áll majd a sportolni kívánó gyerekek és fiatalok előtt". Ennek kapcsán kérdezzük, hogy most, a 2014-2015. évi tanév befejeztével, milyen feltételekkel és milyen időpontokban lesz nyitva a sportpálya minden mozogni, sportolni akaró budakeszi gyerek előtt a nyári szünetben, de azon túl is, az elkövetkezendő években?
 
Kiss Norbert államtitkár úr ezt a kijelentését úgy tette, hogy velünk nem egyeztetett a megvalósítás lehetőségéről.
A pálya átadása megtörtént ugyan, de a polgármester asszony beszédében elhangzott az is, hogy a környezet kialakítására majd a nyári szünetben kerül sor. A múlt heti égszakadás által okozott kár, a frissen ültetett növények megtelepedése, a lezáratlan rézsű, a fehér murva kiváltása még feladatot adnak a teljes birtokba vételig. A kalandpálya visszaállítása, a futópálya kialakítása szintén hátra van még.
Ha őrizetlenül nyitottá tennénk iskolánk udvarát, ki felel az esetleges nem rendeltetésszerű használatból, rongálásból eredő károkért, annak helyreállítási költségeit ki viseli és végzi el, ki a felelős az esetleges balesetekért?! Tehát a nyitottá tétel ilyen kérdéseket is felvet. 
Ez a közintézmény státuszát tekintve általános iskola, amely az ott tanuló diákok és dolgozók igényeit van hivatva kielégíteni, szolgálni. Rendezvényeinket egyéb iskolahasználók, szülők, partnereink számára is nyitottá tesszük, tettük eddig is, s reményünk van sportrendezvények további szervezésére is, amely a hatáskörünkbe tartozik, s felelősek vagyunk azok zavartalan lebonyolításáért, de nem vállalhatjuk a korlátlan és leszabályozatlan nyitottságot.
Iskolánkban, a nyári szünetben felügyelettel működő,  szervezett táboroknak helyet adtunk, adunk, ahol a budakeszi gyerekek biztonsággal használhatják ezt a nagyértékű beruházást, remélve, hogy hosszú évekig megőrizhetjük épségét mindannyiunk egészséges testmozgásának biztosítása érdekében.
 
Budakeszi, 2015.06.17.
 
 
Fotóforrás: SZIA/Loór Zsuzsanna
Megosztás/Mentés Megosztás