Vica mama konyhája (10.) Csokis - almás sütemény

Édesanyám meglátogatott bennünket a hétvégén. Mikor megérkezik, gyermekeim mindig megkérdezik tőle: Mami sütnél valami finomat? Anyukám, testvérem kedvenc süteményével lepte meg a családot ezen a gyönyörű, őszi hétvégén.

Hozzávalók: 
- 30 dkg liszt
- 60 dkg reszelt, kinyomott alma
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 dl étolaj ( így első pillantásra soknak tűnik, de valóban kell a sütibe) 
 (mi hidegen sajtolt napraforgó étolajat használtunk) 
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor 
- 1 tábla tortabevonó
 
Elkészítés:
 A tojássárgáját az  étolajjal és a cukorral habosra keverjük. A szódabikarbónát elvegyítjük a liszttel és a kakaóporral., majd apránként hozzáadjuk a tojásos masszához. Ezután belekeverjük  a reszelt almát, legvégül a tojások keménnyé vert habját.
Sütési idő:
Előmelegített sütőben 15-20 percig  kell sütni,180 fokon.
A megsült, meleg tészta tetejét kenjük meg vékonyan lekvárral. Ez bármilyen lehet, például barack, szilva… Ha már teljesen kihűlt, akkor a vízgőzön megolvasztott csokis tortabevonóval kenjük be a sütemény tetejét. Ebéd után, desszertként nagy sikert aratott. 
 
Rovat: 
Megosztás/Mentés Megosztás