Vica mama konyhája (9.) Spagetti, márványsajtos - tejszínes gombamártással

A napokban  férjemmel a sajtokról  beszélgettünk. Egyik kedvence a márványsajt, nagyon szereti. Gondoltam meglepem és készítek  valami különlegeset. A boltban természetesen megakadt a szemem a márványsajton. Egy újságot lapozgatva, receptet is találtam.
Igazán nagyon finom ebédet készítettem. 
 
 Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti
- 30 dkg rókagomba és 30 dkg csiperke. /Én csak csiperkével csináltam/ 
- 10 dkg márványsajt
- 5 dl tejszín
- kb. 6 dl száraz fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 db babérlevél
- kis fej fokhagyma
- 1 csokor snidling, vagy újhagyma zöldje
- 2-3 szál újhagyma 
- 1 evőkanál vaj
- 1 csokor petrezselyem 
- pici só, bors
 
Elkészítés:
A fehér bort beleöntjük egy lábosba. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, babérlevelet, egész fokhagymát és a snidlinget apróra vágva. Felére forraljuk, majd leszűrjük. Ebbe a fehér boros alaplébe tesszük a sót, borsot és a márványsajtot. Lassú tűzön melegítjük, amíg elolvad a sajt. Amikor ez megtörtént, hozzáadjuk a tejszínt, a közepes méretű gombaszeleteket, a felkarikázott újhagymát, vajat, petrezselymet. Addig kell párolni, amíg a gomba megpuhul. Ha elkészült, ráöntjük a sós vízben kifőzött tésztára. Összeforgatjuk és sajttal a tetején tálaljuk.
Szeretettel ajánlom minden Kedves Olvasónknak:  
Vica Mama
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás