Vica mama konyhája. Habcsók házilag

Nagylányomnak nemrég volt a névnapja. 5 éves kisfiam találta ezt a receptet egy szakácskönyvben, a fénykép alapján választotta. Nagyon megtetszett nekem is, mert  könnyű elkészíteni. Az alapanyagok szinte minden háztartásban megtalálhatók, nem kell hozzá külön bevásárolni. Különösen akkor érdemes a habcsók sütése, ha valami más sütése, főzése kapcsán csak a tojás sárgáját használtuk fel, és a fehérje csak hánykolódna a hűtőszekrényben. Ami még a süti mellett szólt, nem kell hozzá nagy jártasság a sütés művészetében, bárki képes elkészíteni. Gyerekekkel együtt készíteni igazán jó móka.

 
 
 
Hozzávalók kb. 12 darabhoz :
- 2 tojásfehérje
- 50 g  étcsokoládé /én kevesebbet tettem bele/
- 10 dkg porcukor
Elkészítése igazán nagyon egyszerű :
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk  és a fehérjét kemény habbá verjük. Mikor már teljesen kemény, apránként hozzáadjuk a porcukrot, majd a folyékony étcsokit, de ne keverjük teljesen össze, hogy az örvényszerű  mintázata megmaradjon a habnak. A tepsit béleljük ki zsírpapírral, a masszát  teáskanállal  kanalazzunk bele. Mivel gyermekeim szeretik az édességet, ezért dupla adagot csináltam. Hamar elfogyott.
Sütés :
110 fokon, kb. 40 percig sütjük. Majd kapcsoljuk le a sütőt és még 15 percig hagyjuk bent a habcsókokat. Ha kivettük, hagyjuk egy kicsit hűlni. 
Tipp :
Tojásfehérjét könnyebb felverni, ha egy csipet sót teszünk bele.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rovat: 
Megosztás/Mentés Megosztás