Vica mama konyhája. Piros-Fehér-Zöld Túrótorta

Kedvencünk a túrókrém torta, amit mindig kicsit új köntösbe varázsolok, most, mivel az ünnepi asztalra kerül, nemzeti színekbe öltöztettem. 
 
Hozzávalók:
 
Piskóta:
- 6 db tojás, 

- 6 evőkanál cukor (én vigyázva vonalainkra most nyírfacukorral csináltam) 

- 2 evőkanál liszt (B55) 

- 4 evőkanál tökmag liszt, hogy szép zöld és egészségesebb legyen
 
Túrókrém:  
- 250 ml tejszín 

- 900 g túró
- 
330-400 gramm natúr joghurt v. görög joghurt (én most azzal csináltam)
- 
2-3 citrom leve, s egy citrom héja 

- 2-4 evőkanál cukor, (kóstolgassuk, mi pikánsan szeretjük)
 
Tetejére:  
- 1 tasak  aszpik (500 ml vízhez) v. tortazselé
- 
200-300 gramm málna v. eper 
 
Elkészítés:
 
Piskóta: a  tojásokat szétválasztottam, fehérjét kemény habbá vertem, majd utána a sárgáját külön habosra vertem a cukorral, majd finom, de határozott mozdulattal, hogy a fehérje össze ne „törjön” ,összedolgoztam őket. Végül kanalanként hozzákevertem a liszteket, s 180 C-ra előmelegített sütőben arany barnára sütöttem.
 
Krém: a tejszínt felvertem habverővel, majd a hozzáadtam a túrót és a joghurtot,s türelmesen homogén krémmé kevertem lazítottam a sok citromlével, majd ízlés szerint cukroztam. A citromhéjat se felejtsük el belerakni, s ha van kéznél egy kis vaníliás cukor, az is mehet bele! Ha kész, rásimítjuk a piskótára. (Nekem ez a mennyiség 2 tortára is elég lett,. A kerek kb. 26 cm-s tortaformában szép nagyra nőtt a piskóta, s megfeleztem, így lett két szép zöldes tortalapom.)
A gyümölcsöt a torta tetejére tesszük és mehet rá a leírás szerint a zselatin. Én most kísérleteztem,  aszpikport vettem és az oldottam vízben a leírás szerint abba raktam a sok gyümölcsöt ,hogy vastagabb, piros réteg legyen a tortámon.
 
A gyerekeimnek nagyon tetszett a mű, s viccesen mondták, hogy jövőre nevezzek be az Ország tortája versenyre,  ami egyébként idén az igen különleges Somlói revolúció torta. Melyet mától az Andrész és a Gräfl cukrászdában is lehet kapni.
 
 
 
Rovat: 
Megosztás/Mentés Megosztás