Mi lesz a budakeszi szellemház sorsa a Fő utca sarkán? A tulajdonos adószámát felfüggesztették, NAV végrehajtás van bejegyezve a cégjegyzékben. Az önkormányzatnak még sok dolga lesz ebben az ügyben. 2. rész.

Február 20-i cikkemben amikisvarosunk.hu/cikk/vegrehajto-kiuritette-vam-design-centert-kiraly-utcaban-budakeszi-szellemhaz-titkaira-feny, arról írtam  a metropol.hu írása alapján, hogy a végrehajtó kiürítette a VAM Design Center kiállítótermét a pesti Király utcában és ez talán elvezethet oda, hogy az azonos tulajdonosi körhöz köthető budakeszi szellemház titkaira is fény derülhet. 
 
Jómagam, mint a Budakeszi Hírmondó egykori munkatársa, „dicsekedve” elmondhatom - egyedüliként a helyi médiából -  3 alkalommal is jártam Vincze Miklósnál, a VAM Design tulajdonosánál, a Király utcai irodában, hogy érdeklődjek budakeszi épületének a sorsáról. Ezekből a találkozásokból két interjú  készült, a harmadikat sajnos nem sikerült realizálnom.
 
Mikor ezek az anyagaim megjelentek a Hírmondó hasábjain, többen is csodálkozva kérdezték, miképpen jutottam be Vincze Miklóshoz, aki egy meglehetősen rejtőzködő, elérhetetlen ember volt, legalább is az újságírók számára. Elárulom a titkot. Bementem Pestre, a titkársága ajtaja elé, és ott várakoztam órákon át, míg aztán sikerült őt elcsípnem és ilyenkor már hajlott a beszélgetésre. Mit ne mondjak! Nem volt anyagilag egy kifizetődő vállalkozás a sok órámat, drága időmet elemésztő várakozás, de legalább megtudtam tőle egyet és mást, melyeket 2009-ben és 2010-ben megjelentettem, igyekezvén kielégíteni Budakeszi lakóinak a kíváncsiságát. Itt most 2010-es, a Hírmondóban megjelent cikkemet olvashatják, melyben Vincze Miklós, az Elmű és a Budakeszi Önkormányzat szól arról, hogy miért nem vezetik be az épületbe a villamos áramot. Érdekes a történet! 
 
S most nézzük, mi is a helyzet jelen pillanatban ezzel a kb. félig kész, 11,500 m2-es épülettel, Budakeszi legnagyobb épületével. Tekintsük meg a tulajdonosi hátteret, mely némileg eltér a belvárosi épület egykori tulajdoni viszonyaitól! Mostani állás szerint a MACHTRADE Kft. az ingatlan tulajdonosa.  A cégbirodalom, a teljes háló eképpen néz ki a  www.e-cegjegyzek.hu szerint.
 
 
 
 
Érdekes ez a tulajdonosi háló. Meglehetősen egyszínű, egy-egy halovány eltéréssel. Minden szál Vincze Miklóshoz vezet. Tehát minden bizonnyal ő a mai napig befejezetlen, lassan már omladozó, áramtalan, használati engedély nélküli, üres kolosszus tulajdonosa. De azért feltenném a kérdést, jelen pillanatban is ő gyakorolja, vagy gyakorolhatja még a tulajdonosi jogokat?
 
Jogilag még jelen pillanatban is minden bizonnyal, de ha azt is hozzátesszük, hogy 2011. óta a cégjegyzékben 33/1 és 35/2 sz. alatt NAV végrehajtás lett bejegyezve és a MACHTRADE Kft.  adószámát 2014. 10. 03-án felfüggesztették, akkor már vakargathatjuk a fejünket. Mikor lesz vége ennek a szövevényes, sötét ügynek? Lesz ebben a házban valaha is élet?  Fog ez az épület valaha is vállalkozó adóforintokat hozni Budakeszi kasszájába? VÁLLAKOZÓI ADÓFORINTOKAT, MELYEKBŐL NAGYON KEVÉS VAN VÁROSUNKBAN!!!!!
 
Azt hiszem eljött az a pillanat, mikor a több, mint egy évtizedes budakeszi tötyörgés, ködhámozás után majd egy nagy levegőt kell vennie a mai Budakeszi Önkormányzatnak és erős elhatározással el kell indítani egy megalapozott jogi támadást. Nem lesz könnyű, mert sajnos úgy tűnik, egykor egy nagyon erőtlen, gyenge megállapodást kötött a ház építőjével, tulajdonosával a város. Se kötbér, se semmi nem volt abban. Ha valami volt is, az egyes vélemények szerint ma, 2015-ben mindössze max. 500.000, azaz ötszázezer forint bűntetést eredményezne, ami valljuk be, KÖZRÖHEJ!
 
Mennyi kárt, hány százmilliós veszteséget okozott ez a fura, meglehetősen torzó, de nagyon tanulságos történet Budakeszinek?
 
A cikknek lesz még egy harmadik része is, ezzel a címmel: MIÉRT HAGYTUK, HOGY ÍGY LEGYEN?
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Legközelebb arról kellene írni,hogy miért van az,hogy három éven belül másodszor kell lengéscsillapítót cserélni az autómon,miért kell nyakig sárban járni, valahányszor esik az eső??? 36 éve itt élek és az az utca amiben felnőttem ugyanolyan gidres- gödrös most is,mint akkor.Ha már csak tankkal lehet közlekedni nagy kegyesen jön vmi autó ami meghinti az utat némi murvával,ami két hét múlva ugyanolyan sz@r! Szeretem Keszit,ez az otthonom,de miért hagyjuk,hogy így legyen?

Mikor érdemel meg Budakeszi egy normális Képviselő testületet? Én csak 15 éve lakom itt állandóan ( előtte hétvégi nyaralás)de semmi nem változott. Illetve volt " Gyerek Város", most virágos "Budakesziért" és még nem lehet tudni mit bír el a testületi ülésen az asztal és a papír. Egy biztos nincs a " városban élhető Budakeszi". A makkoson élők dupla adót fizetnek, a Fő utcában vízóra kiépítés, karbantartása a zöld területeknek, szobor parkok kiépítése. Kérdezem kinek a pénzéből? De van rossz járda, buszvégállomáson egészséges környezetben piac- WC. nélkül jó pénzért, Páty felé a rongyos piacon szintén ugyanez.Meddig tűrik ezt az itt lakók, mikor szólalnak fel, hogy elég ebből? Aki az elmúlt években tett a legtöbbet (T.G.képviselő)azt nem választották újra, sőt a K.T.be sem kellett már a választások előtti évben. Mi is hibásak vagyunk.

Van igazság abban, amit írsz, de T.G. mint jó képviselő...? Hát nagyon nem...

Én nem azt írtam, hogy jó, hanem az elmúlt években Ő tett a legtöbbet a Makkosi területen.Valóban nem vagyunk egyformák.Az elmúlt évtizedben a Besenyő utca és környékén saját erőből építettük ki a gázvezetéket, a Gerinc utat, - valóban nem jó minőségben- de a Makkosi út járhatatlan volt, nem volt víznyomás, stb. Az építési engedélyeket raktárra, kutyakozmetikára, gyümölcstárolóra adták ki. Gondolom ez ismerős.Volt olyan képviselő aki csak a vonalas telefonját használta, a felesége tájékoztatott, hogy a férje augusztus óta nem kapott fizetést.
T.G. visszahívott, végighallgatta a méltatlankodásunkat,lehetőségéhez mérten próbált elintézni valamit. Így lett sok év után a Besenyő u.-tól a templom felé világítás, néhány alkalommal még a hókotró is feljött.Túl sok intézkedésre nem volt szerintem lehetősége.Amiért hosszú évtized után hozzászóltam a következők: - meggondoltan döntött a K.T.az előző évtizedekben, években a Himnusz szobor. a Ref. templom, a szobor park helyéről? Kell a zöld bokros terület, ki kell építeni a vízórát, a vezetéket, vizet fogyasztani,karbantartani? Nem tudom, hogy személyautóval közlekedsz- e, de a parkolás megoldott? A piac területén véleményem szerint kevesebb autó tud parkolni, mint korábban, de kiépítettek szigeteket, amik rendezetlenek, letapossák. A busz végállomás a legegészségesebb terület a piacozásra? Tudnám még sorolni, de gondolom felesleges, legfeljebb elgondolkodtató lenne,hogy az éppen esedékes K.T. és a helyi képviselők körültekintőbben járnának el. Végül visszatérve "szép hazámhoz" mi lesz a Makkosi út csapadékelvezetésével, a állandóan eltörő vízvezetékkel a járdával,az út kiépítéséről nem is beszélve.Addig továbbra is fizethetjük az emelt adót, tönkre megy a kocsi, de örüljünk, hogy Budakeszin lakunk, ahol már köztudott, hogy a levegő sem olyan, mint volt, amiért érdemes volt ideköltözni.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.