BUDAKESZI ÜZENŐFAL. Egyelőre még nem lesz internet hálózatfejlesztés városunkban

A közelmúltban egyik honlapolvasónk kérdést tett fel, arról, hogy várható-e városunkban internet hálózatfejlesztés a közeljövőben. http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-uzenofal-mikor-lesznek-inter...

A feltett kérdésre Péter-Szabó Kinga, dr. Győri Ottilia polgármester asszony személyi titkára válaszolt, melyet most olvasóinkkal is megosztunk.

Tisztelt Lantai-Tót Andrea!

A Budakeszi Polgármesteri Hivatal adott szakterülettel foglalkozó munkatársai az alábbi tájékoztatást adták megkeresésére:

Az önkormányzat tavaly év vége óta két szolgáltatóval folytat tárgyalásokat az alépítményezéssel és optikai gerinchálózat kiépítésének lehetőségeivel kapcsolatban. A szolgáltatókkal az esetleges telepítésről folytatott tárgyalások során számos szempontot figyelembe kell vennie - például műszaki, építéshatósági, városképi, pénzügyi, időbeli – mint az önkormányzatnak, mind a szolgáltatónak, valamint kiépítést végző alvállalkozónak is. Ezen feltételek illetve lehetőségek megvizsgálása mindhárom fél részéről hosszadalmas folyamat, hosszú hónapok eltelhetnek az egyezség megszületéséig. A hálózatfejlesztések leghosszabb szakasza az előkészítés és a tárgyalások, melyekből a lakosság keveset vagy semmit nem érzékel, melyből eseménytelenséget könyvelhet el. A kivitelezés sokkal gyorsabban lefolyó procedúra, mely már a polgárok részére is látványos változásokat hoz.

A XII. kerületben valóban folyik a hálózat fejlesztésének kivitelezése, de a kerületet és városunkat elválasztó Budai-hegyek jelentős akadályt jelentenek. A terület ezen túlmenően természetvédelmi terület is és a jelenleg érvényben lévő törvényi szabályozások csak úgy tennék lehetővé a kivitelezést, hogy a Budai-hegyek „megkerülésével” épülne ki a gerinc átvitel, ez pedig a szolgáltató által nem vállalható mértékű költség.

Budakeszi lakosságszáma a szolgáltatók részére sajnos nem annyira csalogató. Önkormányzatunk megkeresésére egy nagy szolgáltató erre való hivatkozással teljesen elzárkózott a települési hálózatfejlesztéstől. Az ön által említett szolgáltató az idei évben más területek hálózatkiépítését szándékozik megvalósítani, Budakeszin történő fejlesztés nincs tervben.

Az önkormányzat és a lakosság közös érdeke, hogy modernebb és fejlettek szolgáltatások is megjelenjenek városunkban, ennek érdekében jár el, folytat tárgyalásokat és törekszik ezeket sikerre vinni. Egy hosszú évtizedekre szóló hálózatfejlesztést az önkormányzat, valamint a másik két fél is megfelelőképpen megtervezve, megalapozottan és szervezett módon szeretné megvalósítani.

Tisztelettel kérnénk a türelmét és megértését, amint sikerül megegyeznie az önkormányzatnak egy szolgáltatóval a településen kiépítendő hálózattal kapcsolatosan, értesíteni fogjuk Önt és a lakosságot.

 

Péter-Szabó Kinga
személyi titkár
 
 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Természetvédelem ide vagy oda, úgy 1-2 éve a budakeszi út mellett ástak emberek kábelfektetési céllal Budapest irányából kb a katonaságig...

Budaörsön... de ha jól tudom még pátyon is létezik optika.. milyen budai hegyek kell megkerülni ehhez?

Arról nem is beszélve, hogy a Telekom a napokban fektette le a földkábelt a Korányinál, sőt, a XII. kerületi fejlesztések miatt a Szanatórium utca Budapesthez tartozó felén is kiépíti az optikát. Innentől eléggé kamu szövegnek tűnik az, hogy megoldhatatlan a kivitelezés...

Használhatatlan az internet.. nem kicsit..NAGYON!!
Böngészni még talán lehet.. de semmi másra nem alkalmas!!!

A közeljövőben tervezek ingatlant vásárolni és több okból, főként elhelyezkedése miatt ezt a települést preferálom. Ám rossz internetben volt részem elég és gyakorlatilag kizáró ok számomra, amennyiben nem oldódik meg rövidtávon. Attól tartok ez többeket is elriaszt, pedig egyébként fantasztikus település, nagyszerű lehetőségekkel.

A szupergyors internet program keretében biztos, hogy ide is eljut a szélessávú internet.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.