Üdvözöljük honlapunkon! - Herzlich Willkommen auf unserer Website!

Kétségtelenül sokat szépült Budakeszi arculata az elmúlt időkben. Jó érzés tölti el az ember szívét, mikor találkozik azokkal a virágágyásokkal, melyek most már évek óta tarkállanak szemeink előtt. Ezek között is kiemelkedik - szívünk csücske - a nagy műgonddal megtervezett és kivitelezett alkotás, a telki út körforgalmi sziget és ne feledkezzünk meg a tavaly megjelenő begónia oszlopokról sem.  Szépül Budakeszi, rengeteg a törekvés arra, hogy egy valóban európai megjelenésű, virágos várossá válhassunk, de a harmonikus, szemet gyönyörködtető összkép, egyelőre még nem állt össze.

 

A hét kérdése

(27) A budakeszi Tagai Tamás-Tagai Róbert 2000-ben milyen típusú autóval nyert railly bajnokságot?

Törzs: 

 

  

   Fotó: rally.hu

Nagymamák, anyukák, konyhatündér apukák, baráti társaságok, gyermekek figyelem!
Budakeszi Város Önkormányzata 2017. augusztus 19-én (szombaton) a XXII. Családi Nap Fesztivál keretében egész napos ÉTELFŐZŐ VERSENYT hirdet a Farkashegyi Repülőtéren

Youtube-os bolyongásaink során fedeztük fel ezt a remek - 2016. május 6-án közzétett -  5:20 perces, önfeledt, boldog siklórepülést a szelek szárnyán, a Red Hot Chili Peppers aláfestő zenéjével.

 

A levendula és a szerelem összefonódása az ókorra nyúlik vissza. A római nők a szenvedély fokozására levendulát tettek az ágyuk mellé. Kleopátra parfümként használta, hogy elcsábítsa Julius Caesart és Marcus Antoniust.  
 

Igazi nyári különlegessèg, omlós, dekoratív teasütemény. Elkészítése roppant egyszerű, semmiféle konyhai alapismeretet nem igényel. A sütemény textúrája a liszthez kevert méz miatt nem mindennapi. 

Az elkövetkező hónapokban ujjászülető egészségház fenti látványtervét kaptuk meg a tervező Bártfai-Szabó Építészirodától. Ami azonnal feltűnhet az érdeklődőnek, hogy a bejárat helye megváltozik, a parkoló felől lesz a bejárás.

 

A minap társasházunk előtt megállt egy járőrkocsi és a rendőr egyik lakótársunk felől érdeklődött. Történt ugyanis, hogy szomszédunk kocsija már órák óta nyitott ablakkal parkolt az Erkel utcában.

Szerkesztőségünkhöz egyre gyakrabban érkeznék kérdések, soszor kényes, nehezen megválaszolandó kérdések is. Úgy gondoljuk, a BUDAKESZI ÜZENŐFAL egy fórumává vált városunk közéletének az elmúlt időben

 

 

5 éve fedeztük fel a budakeszi Ifjú Jobb Kor remek kisfilmjét, mely ilyenkor mindig aktuális. 

Budakeszi képviselő testülete, június 15-i testületi ülésén a jövő nemzedékének nevelésében manapság igencsak nehéz szerepet vállaló óvodai és iskolai pedagógusok munkájának elismeréseképpen egy minden tekintetben figyelemreméltó döntést hozott.

 

 

A mai, június 15-i önkormányzati testületi ülésen az elnyert VEKOP pályázattal kapcsolatos támogatási szerződésről döntöttek:

Tematikus kreatív délután az Elf Egyesület és az EFMK szervezésében, mely egyben Nagyszénászug Alkotó Közösségének a bemutatkozása is Budakeszi városa előtt. 

Szimbolikus jelentősége van ennek a most itt látható két fotónak. Mindkét felvételen budakeszi ovisok egy csoportja járja körbe száz éves mamutfenyőnk törzsét. Jó, hogy a sors ide, erre a csodálatos természeti adottságokkal megáldott településre hozott minket, gyermekeinket és unokáinkat! 

Oldalak