A napokban férjemmel a sajtokról beszélgettünk. Egyik kedvence a márványsajt, nagyon szereti. Gondoltam meglepem és készítek valami különlegeset. A boltban természetesen megakadt a szemem a márványsajton. Egy újságot lapozgatva, receptet is találtam. Igazán nagyon finom ebédet készítettem. (tovább…)
A napokban férjemmel a sajtokról beszélgettünk. Egyik kedvence a márványsajt, nagyon szereti. Gondoltam meglepem és készítek valami különlegeset. A boltban természetesen megakadt a szemem a márványsajton. Egy újságot lapozgatva, receptet is találtam.
Igazán nagyon finom ebédet készítettem.
Hozzávalók:
– 1 csomag spagetti
– 30 dkg rókagomba és 30 dkg csiperke. /Én csak csiperkével csináltam/
– 10 dkg márványsajt
– 5 dl tejszín
– kb. 6 dl száraz fehérbor
– 1 fej vöröshagyma
– 2-3 db babérlevél
– kis fej fokhagyma
– 1 csokor snidling, vagy újhagyma zöldje
– 2-3 szál újhagyma
– 1 evőkanál vaj
– 1 csokor petrezselyem
– pici só, bors
Elkészítés:
A fehér bort beleöntjük egy lábosba. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, babérlevelet, egész fokhagymát és a snidlinget apróra vágva. Felére forraljuk, majd leszűrjük. Ebbe a fehér boros alaplébe tesszük a sót, borsot és a márványsajtot. Lassú tűzön melegítjük, amíg elolvad a sajt. Amikor ez megtörtént, hozzáadjuk a tejszínt, a közepes méretű gombaszeleteket, a felkarikázott újhagymát, vajat, petrezselymet. Addig kell párolni, amíg a gomba megpuhul. Ha elkészült, ráöntjük a sós vízben kifőzött tésztára. Összeforgatjuk és sajttal a tetején tálaljuk.
Szeretettel ajánlom minden Kedves Olvasónknak:
Vica Mama