Ezt a receptet a sógornőmtől kaptam, azonban az idő múlásával sem tudunk betelni vele. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Ami időigényes az a barnarizs elkészítése, főzési ideje sajnos több mint fél óra. Ezzel szemben megéri türelmesen várni, mert finomabb és egészségesebb, mint a fehér rizs. (tovább…)
Ezt a receptet a sógornőmtől kaptam, azonban az idő múlásával sem tudunk betelni vele. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Ami időigényes az a barnarizs elkészítése, főzési ideje sajnos több mint fél óra. Ezzel szemben megéri türelmesen várni, mert finomabb és egészségesebb, mint a fehér rizs. Cukorbetegnek, diétázóknak a barnarizs fogyasztását javasolják a szakemberek.
Hozzávalók:
• csirkemell
• őrölt fehér bors
• mustár
• méz
• a sütéshez kevés olaj
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket megmossuk és szárazra töröljük. Nem kell megsózni!
A mézet és a mustárt 1:1 arányban összekeverjük, majd egy pici borsot, őrölt szerecsendiót teszünk a mézes mustárba.
Ezzel a keverékkel bekenjük a hússzeleteket. Ha van időnk, akkor 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek (de nem feltétlenül fontos) ezután forró olajban sütjük.
Sütés után közvetlenül, a húsokat papírtörlőre teszem, hogy felszívja a felesleges olajat, zsiradékot.
Bármilyen salátával fogyasztható. A képen látható saláta: paradicsomból, paprikából és pici hagymából készült, joghurtos öntettel.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel: Vica mama