Vendégek érkeztek hozzánk ezen a ködös, hűvös délutánon. Kicsit áthűlve, nyirkosan kucorogtak le, a jó meleg cserépkályha mellé. A barátságosan pattogó tűz mellett, a karácsony hangulata tette még varázslatosabbá az együtt töltött órákat. (tovább..)
Vendégek érkeztek hozzánk ezen a ködös, hűvös délutánon. Kicsit áthűlve, nyirkosan kucorogtak le, a jó meleg cserépkályha mellé. A barátságosan pattogó tűz mellett, a karácsony hangulata tette még varázslatosabbá az együtt töltött órákat. Vajon mivel kínálhatnám meg őket? Ekkor eszembe jutott a Téli puncs receptem. Pillanatok alatt megleptem barátainkat, ezzel a testet – lelket átmelegítő forró itallal.
Hozzávalók:
1 liter fekete ribizli lé
5 dl narancslé 100%-os
5 dl száraz vörösbor
2 dl rum
1-2 db fahéj
4-5 szem szegfűszeg
1 rúd vanília
10 dkg porcukor /vagy ízlés szerint /
1 hámozatlan narancs
Elkészítés:
A ribizlilevet, a narancslevet, a vörösbort, a fűszereket, a hasított vanília rudat és a cukrot egy főzőedényben elkeverjük és felhevítjük. A narancsot megmossuk, megtöröljük, héjastól kb. fél cm-es szeletekre vágjuk, majd a szeleteket elfelezzük vagy negyedeljük, és a puncshoz adjuk. Tálalás előtt a fűszereket és a vanília rudat kiszedjük.
Megjegyzés:
Ebben a receptben az a fantasztikus, hogy többféleképpen lehet elkészíteni. Egy fajta alkohollal készítve is kellemes ital. A gyerekeket és az autóvezetőket sem kell kihagyni a puncs iszogatásából,mert alkohol mentes változatban is nagyon finom.