Csütörtökön barátnőmtől kaptam egy kedves emailt:
„Szia Vica! Erről a receptről Te jutottál eszembe. Én biztosan kipróbálom majd! :-)” Vasárnap lévén gondoltam sütök valamit, ami nem mindennapi sütemény. (tovább..)
Csütörtökön barátnőmtől kaptam egy kedves emailt: „Szia Vica! Erről a receptről Te jutottál eszembe. Én biztosan kipróbálom majd! :-)”
Vasárnap lévén gondoltam sütök valamit, ami nem mindennapi sütemény. Ekkor jutott eszembe Ágnes barátnőm levele. Íme a recept, ami igazán nagyon különleges ízvilágú.
Hozzávalók:
2 db egész tojás
1 dl tej
250 g tejföl
5 dkg cukor helyett lehet mézet, vagy nyírfacukrot is beletenni- ebből kevesebbet
10-15 dkg liszt
15 dkg rebarbara
8 dkg eper kb. 5-6 db természetesen mérettől függően
Elkészítés:
A tojást, a tejet, a tejfölt, a cukrot és a lisztet egy tálba mérjük ki, és habverővel – én robotgéppel tettem, csomómentesre keverjük.
A rebarbarát és az epret megmossuk. A rebarbara zöld részeit levágjuk és kidobjuk. Vékonyan megpucoljuk úgy, mint a spárgát, ez azért fontos, mert ugyan olyan szálás. Majd 1 cm-es darabokra vágjuk, az epret kicsumázzuk és feldaraboljuk.
Kisebb sütőtálat vajazzuk ki, és beleszórjuk a rebarbarát és az epret, majd meghintjük 1 evőkanál liszttel és megforgatjuk benne. Ez után tejes keveréket a óvatosan ráöntjük.
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A tésztát sütőbe tesszük, és kb. 45 percig sütjük. A sütés végére szépen felpúposodik a tészta, de az hamar össze fog esni, ne ijedjünk meg.
Tálalásnál a tetejét hintsük meg egy kis porcukorral.
Kellemes időtöltést kívánok a konyhában.
Szeretettel : Vica mama