Régi vágyam, hogy csináljak bundás bodzát. Ma nem tétlenkedtem, nagy marék bodzát szedtem és megleptem a családot.
Régi vágyam, hogy csináljak bundás bodzát. Ma nem tétlenkedtem, nagy marék bodzát szedtem és megleptem a családot.
Hozzávalók:
300-350 g liszt
3 tojás
3-4 dl tej
3 teáskanál cukor
csipet só
az illatok fokozására lehet rakni bele vaníliás cukrot v. egy kanál rózsa vizet (én ezt raktam bele) v. reszelt citromhéjat
olaj a sütéshez
15-20 szép bodzavirág (vagy amennyit szeretnénk)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverem, sűrű palacsintatésztát kapok. A leszedett bodzavirágokat megmosom és papírtörlőn megszárítom. A száraz virágokat alaposan belemártom a tésztába lecsöpögtetem majd a forró olajba kisütöm mindkét oldalát. Mi a zöldjét is megettük, de van aki azt nem kedveli, akkor érdemes levágni. Magában is finom, én semmit sem porcukrozok elvből, de ezen jól mutat. Mi magában s lekvárral ettük. Ahogy elfogott, kicsi fiam vette a kosarat és a cipőit, és közölte: finom bodza, szedek és anya csinálj még!!!!
Siessenek pár napig még biztos bodzavirágban pompázik a vidék, s könnyen elkészíthetik ezt az egyedi finomságot!
Vica Mama