Igazi nyári különlegessèg, omlós, dekoratív teasütemény. Elkészítése roppant egyszerű, semmiféle konyhai alapismeretet nem igényel. A sütemény textúrája a liszthez kevert méz miatt nem mindennapi.
Igazi nyári különlegessèg, omlós, dekoratív teasütemény. Elkészítése roppant egyszerű, semmiféle konyhai alapismeretet nem igényel. A sütemény textúrája a liszthez kevert méz miatt nem mindennapi. Az íze pedig olyan, mint az illata rendkívüli.
Hozzávalóka tésztához:
50dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
20 dkg folyós méz
7-10 dkg levendulás porcukor
5 dkg vaj
2 tojássárgája
3-5 evőkanál tej
A puszedli díszítéséhez:
1 tojásfehérje
15-20 dkg porcukor
Pár csepp citromlé
Elkészítés:
A lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a vajat, a tojássárgáját, végül a tejet. Nagyon jól összegyúrjuk, ami sajnos nem könnyű feladat, végül egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe. Másnap délelőtt a tésztát kiszaggattam, majd zsírpapírral bélelt tepsiben megsütöttem. Sütési idő körülbelül 5-10perc, 180 fokon.
Díszítés:
A tojásfehérjét összekeverem a porcukorral, fakanállal addig keverem, míg habos lesz.
Ezzel a csodálatos fényes, fehér cukormázzal megkenem a puszedli tetejét, és megszórom levendula virággal.