2025 szeptember 2. kedd
A Mi kisvárosunk
Nincs találat
View All Result
  • Főoldal
  • Hétköznapjaink
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Galéria
  • Vájt fül
A Mi kisvárosunk
Kezdőlap Egyéb kategória

Farsangi fánk sütőben sütve

szerző: Szerkesztőség
2018.01.17.
kategória: Egyéb kategória
img_0511-2
Megosztás a Facebookon

Itt a farsang és vele a farsangi fánk szezon. A farsangi fánk sokak által ismert kedvelt, klasszikus, ún. "szalagos" fánk változata a legközkedveltebb. Én azonban most ennek egy olaj nélküli változatával ismertetném meg olvasóinkat. 

Itt a farsang és vele a farsangi fánk szezon. A farsangi fánk sokak által ismert kedvelt, klasszikus, ún. "szalagos" fánk változata a legközkedveltebb. Én azonban most ennek egy olaj nélküli változatával ismertetném meg olvasóinkat. Tegnap sütöttem meg először, és arra is alig maradt időm, hogy egy fotót készítsek róla, olyan hamar elkapkodta családom a tányérról
 

 
Hozzávalók
 
A tésztához
 
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
3 dl tej
7 dkg cukor 
 
5 dkg vaj
egy kevés só

 

A töltelékhez sárgabaracklekvár, de más, kedvenc lekvár is mehet.
 
Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd a többit egy tálba mérjük. Ezután hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel dagasztjuk a tésztát. Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük, aztán kicsit átgyúrjuk, végül pedig újra kelesztjük.
 
Ezt követően a lisztezett gyúrótáblára borítjuk, majd 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval kiszaggatjuk a fánkokat, melyeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, ahol konyharuhával letakarva, 25-30 percig pihentetjük. Ezután a 190 fokra melegítjük a sütőt, miközben a megkelt tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű, rövid italos pohár segítségével mélyedést nyomunk bele. Ezekbe a lyukakba egy-egy teáskanálnyi, vagy akár egy kicsivel több lekvárt teszünk, és végül a sütőbe toljuk. Amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul, addig sütjük.

 

Kivéve a sütőből, pár percre egy konyharuhával lefedjük őket, végül pedig porcukorral meghintve tálaljuk.
 
Leginkább frissen fogyasztva jó!
 
Jó étvágyat!
 
 
 

 

Előző cikk

1959-1968. Életképek a Budakeszi úton a fortepan.hu gyűjteményéből

Következő cikk

Itt a farsang, áll a bál, készül már a rózsafánk!

Következő cikk
image

Itt a farsang, áll a bál, készül már a rózsafánk!

Ajánlott

2 kép a készülő, gyönyörűséges  Budakeszi Tanuszodáról

2 kép a készülő, gyönyörűséges Budakeszi Tanuszodáról

3 év ago
img_0264

Főzés nélküli őszibarackleves

12 év ago
image

“A magyarság peremvidékein”. ‘Sigmond Bertalan filmsorozata. Csángók, bukovinai székelyek, szórványmagyarok. 2. rész (+VIDEÓ)

9 év ago
8dcdb416a7b2e782d90638ae55059213_w500

A közeli Budajenőn a Ghymes és a Csillagszemű táncegyüttes. Szüret- és Borünnep

8 év ago

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

Címkék

cba környezetvédelem Széll Kálmán tér uszoda álomvölgy
A Mi kisvárosunk

Budakeszi Családi Magazin Budakesziről, budakeszieknek

Follow us on social media:

Legújabb hírek

  • Szétesett a 22-es buszmegállóból a budakeszi LIDL-hez vezető lépcsőkorlát! 2025.05.12.
  • Szétesett a 22-es buszmegállóból a budakeszi LIDL-hez vezető lépcsőkorlát! 2025.05.08.
  • (nincs cím) 2025.05.08.

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!

Nincs találat
View All Result
  • Home
  • Környezetünk
  • Gasztrokeszi
  • Interjúk
  • Hétköznapjaink
  • Lélek-melengető
  • Vájt fül
  • Természetfotósok
  • Civilek, Lokálpatrióták
  • Családok völgye

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!