Kedves Háziasszonyok!
Szeretném a Mi kis városunk olvasóival megosztani egy nagyon finom, könnyen elkészíthető pogácsa receptjét. Hosszú-hosszú konyhai munkásságom alatt ez a legfinomabb sajtos pogácsám. (tovább)
Kedves Háziasszonyok!
Szeretném a Mi kis városunk olvasóival megosztani egy nagyon finom, könnyen elkészíthető pogácsa receptjét. Hosszú-hosszú konyhai munkásságom alatt ez a legfinomabb sajtos pogácsám.
Sajtos tekert pogácsa
Tészta:
– 1 kg rétesliszt,
– 1 dl étolaj,
– 6 dl tej,
– 5 dkg élesztő,
– 1 lapos teáskanál só,
– 2 tojás SÁRGÁJA.
A langyos tejet pici cukorral és az élesztővel felfuttatjuk, megdagasztjuk a tésztát, majd félretesszük kelni. (én 30 fokra beteszem a sütőbe, maximum 10 perc alatt megkel)
Krém:
– 25 dkg RAMA
-1 lapos teáskanál só,
– 25 dkg reszelt Trappista sajt (picit félre teszünk belőle mert, a pogácsák tetejére egy-egy csipet kerül)
-1 lapos teáskanál só,
– 25 dkg reszelt Trappista sajt (picit félre teszünk belőle mert, a pogácsák tetejére egy-egy csipet kerül)
Kikeverjük habosra és a 4 részletben vékonyra kinyújtott tésztára kenjük.
Feltekerjük, mint a kakaós csigát és trapéz alakúra vágjuk fel. Nem kell az oldalára fordítani! Sütőpapírra rakjuk, megkenjük a tojás fehérjével, ráteszünk pici sajtot és180 fokon megsütjük. Ha kész, 10 percig még a sütőpapíron hagyva visszaszívja magába a kisült margarint.
Szeretettel: Szabó Judi