Gondolva a fiúkra, a sör mellé ötlöttem ki a cseresznyés -camembertes rétest. Cseresznyét még tavaly tettem el nyersen magozva, de tavaly már csináltam ilyen különlegességet friss cseresznyéből is. (tovább...)
Gondolva a fiúkra, a sör mellé ötlöttem ki a cseresznyés -camembertes rétest. Cseresznyét még tavaly tettem el nyersen magozva, de tavaly már csináltam ilyen különlegességet friss cseresznyéből is.
Hozzávalók 2 rúd cseresznyés camembertes réteshez:
4 db réteslap
0,75 kg cseresznye (vagy meggy) nyersen vagy fagyasztóból kiolvasztva
3 marék dió kb. 15 dkg darálva
200 -250 g camembert sajt
Töltelék elkészítése
A cseresznye 1/3 át összeturmixoltam, belekevertem a maradék cseresznyét (fontos, hogy jól csepegtessük le), s belekevertem a darált diót, ami felvette a nedvességet és jó kis masszát kaptam.
A kikent tepsibe a kiterítettem a 4 réteslapot, ráraktam a cseresznyés diós masszát, majd szépen egymás mellé hosszába a masszára téve belenyomtam a camembert szeleteket, ezt követően feltekertem a rudakat. Ezen rudak tetejét is megkentem olíva olajjal.
A 4 rétes rudat a tepsiben kb. 180-190 C-on, előmelegített sütőben 30 perc alatt arany barnára sütöttem. Bevallom kicsit aggódtam, hogy siker koronázza-e a bátor társításokat, de nem csalódtam, mindenkinek ízlett s hamar elfogyottak a rétesek!
Próbálják ki Önök is!
Szeretettel ajánlja: Vica Mama