2025 május 9. péntek
A Mi kisvárosunk
Nincs találat
View All Result
  • Főoldal
  • Hétköznapjaink
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Galéria
  • Vájt fül
A Mi kisvárosunk
Kezdőlap Egyéb kategória

Hideg sárgadinnyeleves, citromhabbal

szerző: Szerkesztőség
2017.07.16.
kategória: Egyéb kategória
img_7717
Megosztás a Facebookon

A  zöldséges előtt sétálva rápillantottam egy pici sárgadinnyére. Őszintén bevallom, nem szerettem a sárgadinnyét, azonban családom többi tagjának egyik kedvence. Kedves szomszédunktól kaptam ezt a receptet , hogy próbáljam ki. „Biztosan ízleni fog mindenkinek!” 

A  zöldséges előtt sétálva rápillantottam egy pici sárgadinnyére. Őszintén bevallom nem szerettem a sárgadinnyét, azonban családom többi tagjának egyik kedvence. Kedves szomszédunktól kaptam ezt a receptet, hogy próbáljam ki. „Biztosan ízleni fog mindenkinek!” Elkészítettem, ma már elmondhatom, szeretem a sárgadinnyét! Igazi nyári, hűsítő étel. Elkészítése egyszerű és gyors.

 
 
 
 
Hideg sárgadinnyeleves, citromos tejszínhabbal 
Hozzávalók:
  -1 kisebb sárgadinnye
 – 1 citrom
 – kb. 8 szegfűszeg     
 – közepes darab fahéj, jó az őrölt fahéj is
 – 5 evőkanál  fehér bor  
 – ízlés szerint barna, fehér cukor, vagy méz  
 – 3 dl tejszín 
 – 2 evőkanál liszt a habaráshoz
 – 1 csipet só 
 – mentalevél
Elkészítés:
A szegfűszeget és a fahéjat 2 dl vízzel feltesszük főni. Mikor a víz fele elforrt, akkor leszűrjük. Ez körülbelül 10 perc.
A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük a levét kinyomjuk. A megtisztított dinnyét összedaraboljuk nagyobb darabokra.
Ezután 4-5 evőkanálnyi sárgadinnyét szép apró kockákra vágunk, és erre ráöntjük a fehérbort, majd hűtőbe tesszük.
Felteszünk főni 6 dl vizet, beleöntjük a fűszeres levet/szegfűszeges, fahéjas/, ízlés szerint a cukrozzuk.
Ha már forr, a feldarabolt dinnyét is. Picit megsózzuk, 3-4 percig forraljuk.
Kikeverünk 2 dl tejszínt 2 evőkanál liszttel, ezzel besűrítjük a levest. 
Beletesszük a citromlé felét, és forralunk egyet rajta, majd turmixoljuk. Beleszórjuk a 6-7 db mentalevelet, és kihűtjük.
Amikor jól lehűlt a leves, ez kb. 1-2 óra, beletesszük a félretett, boros dinnyekockákat a levével együtt.
A maradék tejszínből kemény habot verünk. Ebbe belekeverjük a reszelt citromhéjat, a megmaradt citrom levét és a levest díszítjük vele. Mentalevéllel tálaljuk. Igazi nyári hűsítő étel.
 
 
Előző cikk

Budakeszi lakossági fórum a KÖZLEKEDÉSRŐL

Következő cikk

1930-1966. Budakeszi út-Szilágyi Erzsébet fasor-Kútvölgyi lejtő-Városmajor utca. Múlt idéző képek a fortepan.hu gyűjteményéből

Következő cikk
61657_1

1930-1966. Budakeszi út-Szilágyi Erzsébet fasor-Kútvölgyi lejtő-Városmajor utca. Múlt idéző képek a fortepan.hu gyűjteményéből

Ajánlott

image

Elbúcsúztunk Sónyi Jánostól, a “Sónyitól”

8 év ago
johann-pachelbel-9431433-1-402

Johann Pachelbel: D-dúr Kánon. Egy csodálatos barokk remekmű

7 év ago
_mg_9582

A Budakeszi Metodista Templomban V. Majzik Mária életmű kiállítását 4 éve nyitották meg

8 év ago
image1_2

A budakeszi tanuszoda focipálya mellé tervezett helye itt látható

7 év ago

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

Címkék

cba környezetvédelem Széll Kálmán tér uszoda álomvölgy
A Mi kisvárosunk

Budakeszi Családi Magazin Budakesziről, budakeszieknek

Follow us on social media:

Legújabb hírek

  • Szétesett a 22-es buszmegállóból a budakeszi LIDL-hez vezeő lépcsőkorlát! 2025.05.08.
  • (nincs cím) 2025.05.08.
  • Erőteljes változások a Keszikult vezetésének koncepciójában 2025.04.02.

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!

Nincs találat
View All Result
  • Home
  • Környezetünk
  • Gasztrokeszi
  • Interjúk
  • Hétköznapjaink
  • Lélek-melengető
  • Vájt fül
  • Természetfotósok
  • Civilek, Lokálpatrióták
  • Családok völgye

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!