Édesanyám meglátogatott bennünket a hétvégén. Mikor megérkezik, gyermekeim mindig megkérdezik tőle: Mami sütnél valami finomat? Anyukám, testvérem kedvenc süteményével lepte meg a családot ezen a gyönyörű, őszi hétvégén. (tovább...)
Édesanyám meglátogatott bennünket a hétvégén. Mikor megérkezik, gyermekeim mindig megkérdezik tőle: Mami sütnél valami finomat? Anyukám, testvérem kedvenc süteményével lepte meg a családot ezen a gyönyörű, őszi hétvégén.
Hozzávalók:
– 30 dkg liszt
– 60 dkg reszelt, kinyomott alma
– 4 tojás
– 20 dkg cukor
– 2 dl étolaj ( így első pillantásra soknak tűnik, de valóban kell a sütibe)
(mi hidegen sajtolt napraforgó étolajat használtunk)
– 1 evőkanál szódabikarbóna
– 2 evőkanál kakaópor
– 1 tábla tortabevonó
Elkészítés:
A tojássárgáját az étolajjal és a cukorral habosra keverjük. A szódabikarbónát elvegyítjük a liszttel és a kakaóporral., majd apránként hozzáadjuk a tojásos masszához. Ezután belekeverjük a reszelt almát, legvégül a tojások keménnyé vert habját.
Sütési idő:
Előmelegített sütőben 15-20 percig kell sütni,180 fokon.
A megsült, meleg tészta tetejét kenjük meg vékonyan lekvárral. Ez bármilyen lehet, például barack, szilva… Ha már teljesen kihűlt, akkor a vízgőzön megolvasztott csokis tortabevonóval kenjük be a sütemény tetejét. Ebéd után, desszertként nagy sikert aratott.