Főzés nélküli őszibarackleves

Ebben a levesben azt szeretem, hogy a nyári forróságban is pillanatok alatt elkészíthető. Nagyon egészséges, hűsítő hatású és vitamindús.  

Hozzávalók:
- 4-5 db kisebb méretű, illatos - fehér húsú őszibarack (héjastól)
- 0.5 liter házi natúr joghurt 
- 1 kávéskanál útifűmaghéj – kihagyható
 
 
 
 
Ízlés szerint:
- Méz
- Fahéj
- Vaníliarúd-aminek, ki kell kaparni a belsejét. 
- Friss borsmentalevél 
Ha kisgyermek van a családban, a borsmentalevelet hagyjuk ki a gyümölcslevesből.
Másik lehetőség, vegyünk ki a kicsinek egy adagot és a legvégén turmixoljuk hozzá a borsmentát.
 
Elkészítése:
A gyümölcsöt megmosom, turmixgépbe teszem. Hozzáadom a joghurtot, fűszereket, 5-6 borsmenta levelet és a mézet. Jól összeturmixoltam. Ha sűrű lenne, tegyél hozzá egy kevés vizet, ami lehet buborékmentes ásványvíz is.  Körülbelül 20 percre a hűtőszekrénybe kell tenni, hogy összeérjenek az ízek.  Mi sajnos nem tudtuk kivárni a 20 percet, így mindjárt elfogyasztottuk!
 
Szeretettel: Vica mama
 
Rovat: 
Megosztás/Mentés Megosztás