Ebben a levesben azt szeretem, hogy a nyári forróságban is pillanatok alatt elkészíthető. Nagyon egészséges, hűsítő hatású és vitamindús. (tovább…)
Ebben a levesben azt szeretem, hogy a nyári forróságban is pillanatok alatt elkészíthető. Nagyon egészséges, hűsítő hatású és vitamindús.
Hozzávalók:
– 4-5 db kisebb méretű, illatos – fehér húsú őszibarack (héjastól)
– 0.5 liter házi natúr joghurt
– 1 kávéskanál útifűmaghéj – kihagyható
Ízlés szerint:
– Méz
– Fahéj
– Vaníliarúd-aminek, ki kell kaparni a belsejét.
– Friss borsmentalevél
Ha kisgyermek van a családban, a borsmentalevelet hagyjuk ki a gyümölcslevesből.
Másik lehetőség, vegyünk ki a kicsinek egy adagot és a legvégén turmixoljuk hozzá a borsmentát.
Elkészítése:
A gyümölcsöt megmosom, turmixgépbe teszem. Hozzáadom a joghurtot, fűszereket, 5-6 borsmenta levelet és a mézet. Jól összeturmixoltam. Ha sűrű lenne, tegyél hozzá egy kevés vizet, ami lehet buborékmentes ásványvíz is. Körülbelül 20 percre a hűtőszekrénybe kell tenni, hogy összeérjenek az ízek. Mi sajnos nem tudtuk kivárni a 20 percet, így mindjárt elfogyasztottuk!
Szeretettel: Vica mama