Karácsonyi varázslat illóolaj keverék párologtatóba

A varázslat immár elkezdődött a szívekben és a lelkekben. Az ünnep közeledtével engedjük át magunkat a karácsonyvárás meghitt érzésének.
 
"Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nem csak te és én, hanem a világ, az emberiség, amint mondják. Hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni!" (Weöres Sándor)
 
Az évek folyamán az illóolajok a mindennapjaim részévé váltak. Olyannyira, hogy nincs olyan nap, hogy valamilyen formában ne nyúlnék az olajokhoz. Használom immunerősítőként, lélekharmonizáláshoz, fáradtság vagy - betegség esetén, inhaláláshoz, aromás fürdőhöz és testápoló összetevőjeként.
 
A gyógynövényeket, illóolajokat mindig elbűvölve figyelem. Ámulattal töltenek el, és meggyőződéssel vallom, hogy a növényeknek és az illóolajoknak lelkük, erejük van, ennek következtében fizikai és lelki síkon hatnak. 
 
Karácsony közeledtével szeretném megosztani Önökkel a receptjét egy lélekmelengető illóolaj keveréknek, amelyet az elmúlt napokban párologtattam. Télen az időjárás hóbortos, nem kedvez immunrendszerünknek és hangulatunknak. A rövidülő nappalok és a hosszú éjszakák titokzatossága öleli át Karácsony havát. Ezért választottam az illóolaj keverékbe fényt és melegséget árasztó illóolajokat:
 

Karácsonyi varázslat illóolaj-keverék párologtatóba

4 csepp erdei fenyő (Pinus sylvestris)
1 cseppfahéj (Cinnamomum cassia)
6 csepp mandarin (Citrus reticulata)
7 csepp édes narancs (Citrus sinensis)
1 csepp szegfűszeg (Eugenia caryophyllus)

 

Erdei fenyő- Pinus sylvestris
Frissítő hatású, testi és szellemi kimerültség esetén tökéletes választás. (Vérnyomásemelő hatású!)
 
Édes narancs- Citrus Sinensis
Egyensúlyban tartja az érzelmeket, eloszlatja a mélabút, antidepresszáns, csillapítja a szorongást. 
 
Mandarin- Citrus reticulata
Oldja a szorongást és a félelmet, elalvássegítő illóolaj. 
 
Fahéj- Cinnamomum cassia
Immunerősítő, fertőtlenítő, általános erősítő, melegséget árasztó illóolaj. Hatására oldódnak a lelki feszültségek, pihen a lelkünk. 
(Várandósság és szoptatás alatt, 6 éves kor alatti gyermek közelében, valamint magas vérnyomásnál az illóolajat ne használjuk!)
 
Szegfűszeg - Eugenia caryophyllus
Édes, fűszeres illatú, fertőtlenítő, baktérium-, vírusölő és melegítő hatású. Lelki hatása segít elfelejteni a régi rossz emlékeket, és az érzelmi válságon is átsegít. 
(Várandósság és szoptatás alatt, 6 éves kor alatti gyermek közelében, valamint magas vérnyomásnál az illóolajat ne használjuk!)
 
Citrom- Citrus limonum ze.
Erős légtér- fertőtlenítő, frissítő, immunerősítő. Nátha, influenza esetén párologtassuk. Enyhe antidepresszáns tulajdonságú. Tisztítja az elmét, segít a gondolkodásban, és kommunikációban.
 
A várakozás és a készülődés pillanatai teszik meghitté a szentestét megelőző adventi időszakot. Jézus eljövetelét várjuk, ez a felkészülés, a reménykedés időszaka. Ahogy telnek-múlnak a napok, és közeledik a karácsony, egyre több fény ragyogja be lelkünket és otthonunkat egyaránt.
 
Áldott, Meghitt Karácsonyt Kívánok Minden Kedves Olvasónknak!
 
Vecsei Anett
Természetgyógyász, okleveles reflexológus, fitoterepauta, aromaterepauta
 
Írásom ismeretterjesztési céllal készült. Nem helyettesíti a szakszerű orvosi diagnózist és terápiát. Ha beteg, keresse fel kezelőorvosát​!​ A legnagyobb gondosság ellenére az anyagban előfordulhatnak hibák. Az itt közreadott esetleges téves információ felhasználásából eredő minden felelősséget és igényt a szerző ezúton elhárít magától​.​
 
 
Fotó: pixabay
 

 

Megosztás/Mentés Megosztás