Vica mama konyhája. Különleges rétesek – túrós citromfüves

Kedves családi meghívást kaptunk Anettéktól, s gondoltam meglepem a társaságot valami különlegességgel. Anett pár hete írt az igen sokoldalú citromfűről, mely a mi kertünkben is burjánzik, így jött az ötlet, hogy e remek gyógynövényt is felhasználom. Na igen, de mibe?  Jött az ötlet, a túró abban biztos jó lesz, s mivel sok időm nem volt, a rétes mellett döntöttem.
 
Igen gyorsan, szűk  10 perc alatt összedobtam a tölteléket, amit „bolti” lapba töltöttem.
 
 
Hozzávalók 2 rúd túrós citromfüves réteshez
 
4 db réteslap

0,5 kg tehéntúró

4 db tojás,
cukor ízlés szerint (én 4 evőkanálnyit használtam)

1 kis csokor friss citromfű apróra vágva 

1 citrom leve

1 ek olíva olaj a tepsi kikenéséhez és a rétes tetejének megkenéséhez
 
Töltelék elkészítése: szétválasztom a tojásokat, a fehérjét kemény habbá, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a túrót. Ezt követően a összedolgozom a felvert fehérjehabot, és a túrós, cukros sárgájával belekeverem a citromlét és a citromfüvet, és már kész is.
 
Kikenek egy tepsit olajjal, s belefektetek 2 réteslapot, mely egyik oldalára hosszában rákanalazom a krém felét és gyors mozdulattal feltekerem, végeit behajtom, s tetejét olajjal megkenem. Újabb két lapra teszem a másik felét a krémnek és az első rétes rúd mellé tekerem.
 
A 2 rétes rudat a tepsiben kb. 180-190 C-on, előmelegített sütőben 30 perc alatt arany barnára sütöttem. Bevallom kicsit aggódtam, hogy siker koronázza-e a bátor társításokat, de nem csalódtam, mindenkinek ízlett s hamar elfogyottak a rétesek!
 
Próbálják ki Önök is! 
 
Szeretettel ajánlja: Vica Mama
 
 
 
Rovat: 
Megosztás/Mentés Megosztás