Kedves családi meghívást kaptunk Anettéktól, s gondoltam meglepem a társaságot valami különlegességgel. Anett pár hete írt az igen sokoldalú citromfűről, mely a mi kertünkben is burjánzik, így jött az ötlet, hogy e remek gyógynövényt is felhasználom. Na igen, de mibe? (tovább...)
Kedves családi meghívást kaptunk Anettéktól, s gondoltam meglepem a társaságot valami különlegességgel. Anett pár hete írt az igen sokoldalú citromfűről, mely a mi kertünkben is burjánzik, így jött az ötlet, hogy e remek gyógynövényt is felhasználom. Na igen, de mibe? Jött az ötlet, a túró abban biztos jó lesz, s mivel sok időm nem volt, a rétes mellett döntöttem.
Igen gyorsan, szűk 10 perc alatt összedobtam a tölteléket, amit „bolti” lapba töltöttem.
Hozzávalók 2 rúd túrós citromfüves réteshez
4 db réteslap
0,5 kg tehéntúró
4 db tojás,
cukor ízlés szerint (én 4 evőkanálnyit használtam)
1 kis csokor friss citromfű apróra vágva
1 citrom leve
1 ek olíva olaj a tepsi kikenéséhez és a rétes tetejének megkenéséhez
Töltelék elkészítése: szétválasztom a tojásokat, a fehérjét kemény habbá, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a túrót. Ezt követően a összedolgozom a felvert fehérjehabot, és a túrós, cukros sárgájával belekeverem a citromlét és a citromfüvet, és már kész is.
Kikenek egy tepsit olajjal, s belefektetek 2 réteslapot, mely egyik oldalára hosszában rákanalazom a krém felét és gyors mozdulattal feltekerem, végeit behajtom, s tetejét olajjal megkenem. Újabb két lapra teszem a másik felét a krémnek és az első rétes rúd mellé tekerem.
A 2 rétes rudat a tepsiben kb. 180-190 C-on, előmelegített sütőben 30 perc alatt arany barnára sütöttem. Bevallom kicsit aggódtam, hogy siker koronázza-e a bátor társításokat, de nem csalódtam, mindenkinek ízlett s hamar elfogyottak a rétesek!
Próbálják ki Önök is!
Szeretettel ajánlja: Vica Mama