2023 március 23. csütörtök
A Mi kisvárosunk
Nincs találat
View All Result
  • Főoldal
  • Hétköznapjaink
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Galéria
  • Vájt fül
A Mi kisvárosunk
Kezdőlap Egyéb kategória

BRIQUETTE Grill-Bbq Műhely. Otthonétterem BUDAKESZIN. Vendéglátás egy kicsit másképpen

szerző: Horváth Jenő
2017.07.23.
kategória: Egyéb kategória
briquette_cim
Megosztás a Facebookon

BRIQUETTE Grill-Bbq Műhely. Otthonétterem Budakeszin. Vendéglátás egy kicsit másképpen (x)

 

 

 

 

 

 

BRIQUETTE Grill-Bbq Műhely. Otthonétterem Budakeszin. Vendéglátás egy kicsit másképpen

„Mi, a Briquette csapata, elkötelezett rajongói vagyunk a fa/faszénen készült ételeknek. A sajátos ételkészítési szemléletmód, a fával történő ízesítés valóságos művészet, melynek egytől egyig rendíthetetlen hívei vagyunk.”

A történet, mellyel most megismerkedünk, egy álom megvalósulásáról és kiteljesedéséről szól, melynek kiindulási pontja a fatüzeléses grill-barbecue készítés iránti szenvedély volt. A főszereplő egy budakeszi fiatalember, Ölveczki Sebestyén (a továbbiakban Sebi).

Mikor 3 évvel ezelőtt Sebi megépítette a Rákóczi utcában fatüzeléses, grill-barbecue sütőkkel, kemencével ellátott – a képeinken látható – félig fedett teraszt családi házának hangulatos hátsó kertjében, semmiféle üzleti elképzelés nem forgott a fejében. Az első kerti partikra barátait hívta meg, hogy ezeken a közös együttléteken jól érezzék magukat. Ők voltak azok, akik az egyik ilyen jól sikerült parti alkalmával felvetették a házigazdának, hogy miért nem csinál egy ilyen jellegű éttermet. Sebi, akinek amúgy nincs vendéglátós képzettsége, elgondolkodott a felvetésen, de aztán egy kissé más irányba vitték a gondolatai. A „háztáji”, un. lakásétterem ötlet megvalósítása került nála előtérbe, minőségi alapanyagokkal, korszerű konyhatechnológiával.

Elkezdett utánajárni a dolgoknak és azt tapasztalta, hogy nem is olyan nagy macera a lakásétterem engedélyeztetése, melynek egyébként majdnem ugyanúgy meg kell felelni, mint egy hagyományos működésű étteremnek, csak az egy lényegesen nagyobb beruházás.
 
Az ötletgazda a tavaly nyári induláskor nem tűzött ki maga elé nagy elvárásokat, de már az első, jól meghirdetett BRIQUETTE Grill&Barbecue parti teltházas volt. Ebben a sikeres vállalkozásban nagy szerepe lehetett az alapkoncepción túl annak, hogy Sebi egy olyan tapasztalt, profi húzóerőt vett maga mellé, aki igazi patrónusként segítette a megvalósulást. Serényi Zsolt séfet, a barbecue sütés mesterét elsősorban a Paprika TV-ből ismerték meg sokan a korábbi években. A gasztronómia iránt érdeklődők a „tetovált séfként” is emlegetik
 

A BRIQUETTE partijain azonban más séf nagyágyúk is megfordulnak időről időre. Sebi ugyanis az adott menüsorokhoz hívja meg a szakácsokat. Mindig azokat, akik a témakörben a legjobbak, akik jó érzik itt magukat, akikkel együtt lehet dolgozni, és akik ezen a szinten még elérhetőek. Így lett a csapat tagja Szabó Ferenc, a Pavillon de Paris-ból, Dános Tamás a Paprika TV-ből és a „Konyhafőnök”-ből, Heiszler Olivér, aki Michelin csillagos séf, valamint több tehetséges fiatal is.

Az otthonétterem a nyári főszezonban heti 2-3 alkalommal nyitja meg teraszát. Ezekre az alkalmakra szinte már nem is kell reklámozni, mert szájról-szájra terjed a hírük. Kétféle vacsoraestet tartanak. Az egyik a tematikus (amit meghirdetnek, azt kapják a vendégek), ahova online és telefonon jelentkezhet bárki, a hetente változó 5 fogásos menüsorokra. A másik az. un. privát-, céges-, személyre szabott buli, ahol a megrendelő előre egyeztet a fogásokról. Akkor és azt készítik el, amit ők szeretnének. Fix, állandó nyitva tartás nincs.
 
 
Mind a tematikus, mind a privát-céges interaktív vacsoraesteken jöhetünk-mehetünk, kérdezhetünk a séfektől. Mi a barbecue szósz összetétele, az ideális steak elkészítésének a titka? És ha valaki még komolyabban érdeklődik a szakmai rész után, akkor jelentkezhet egy-egy BRIQUETTE szemináriumra is, ahol profi szakácsok segítenek abban, hogy az otthoni kerti partikon milyen szakmai trükkökkel lehet meglepni a vendégeket. A BRIQUETTE kulináris élménye van akinek első látásra kicsit borsosnak tűnhet – egy vacsora átlag 15 000 Ft – de miután magunk is megtapasztaljuk egyszer az itt kínált minőséget, mennyiséget és enteriőrt, nem fogjuk túlárazottnak találni. Ez a pozicionálás Sebi szerint eleve kizárja a mindennapos, futószalagos vacsorák vagy a teltházas bulik érzését, ami nem csak a minőség rovására menne. de elvenné azt a különleges hangulatot, komfortos élményt, barátias légkört, amit sikerült itt kialakítani…
 
 
Az ötletgazdánál azonban nincs megállás. Egy BRIQUETTE lánc kialakítása a célja, melynek a szervezése már elkezdődött….
 
Képforrás: briquette.hu
Előző cikk

Pályázati felhívás a budakeszi temető üzemeltetéséhez

Következő cikk

Könnyű, nyári vacsora

Következő cikk
img_7214

Könnyű, nyári vacsora

Ajánlott

page_ez_jo

A BUDAKESZIERDŐ megsínylette a SPARTAN LEGION futóversenyét

5 év ago
img_9814

Készítsünk együtt bio- napozókrémet

7 év ago
dsc_0252-2

A budakeszi Hámori Máté lett a Danubius Zenekar művészeti vezetője

9 év ago
image

Trafik Burger. Budakeszin magyar meki nyílik

7 év ago

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

Címkék

cba környezetvédelem Széll Kálmán tér uszoda álomvölgy
A Mi kisvárosunk

Budakeszi Családi Magazin Budakesziről, budakeszieknek

Follow us on social media:

Legújabb hírek

  • 2 kép a készülő, gyönyörűséges Budakeszi Tanuszodáról 2023.01.11.
  • Fekete Stefán kalandos élete Budakeszitől Hawaii-ig 2023.01.10.
  • Coffee&Kids. Új kávézó nyílt Budakeszi Fő utcáján 2022.11.30.

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!

Nincs találat
View All Result
  • Home
  • Környezetünk
  • Gasztrokeszi
  • Interjúk
  • Hétköznapjaink
  • Lélek-melengető
  • Vájt fül
  • Természetfotósok
  • Civilek, Lokálpatrióták
  • Családok völgye

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!