2023 január 28. szombat
A Mi kisvárosunk
Nincs találat
View All Result
  • Főoldal
  • Hétköznapjaink
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Galéria
  • Vájt fül
A Mi kisvárosunk
Kezdőlap Egyéb kategória

Narancsos sütőtök krémleves

szerző: Szerkesztőség
2017.12.13.
kategória: Egyéb kategória
113_0875
Megosztás a Facebookon

Sütőtökös receptet nagyon sokat találunk, ha egy kicsit körül nézünk itt-ott. Tavaly télen bukkantam rá erre a krémlevesre. Mikor elkészítettem, a család apraja-nagyja szívesen fogyasztotta. Nyugodt szívvel adhatok belőle az egy éves kisfiamnak is. 

Sütőtökös receptet nagyon sokat találunk, ha egy kicsit körül nézünk itt-ott. Tavaly télen bukkantam rá erre a krémlevesre. Mikor elkészítettem, a család apraja-nagyja szívesen fogyasztotta. Nyugodt szívvel adhatok belőle az egy éves kisfiamnak is. Azonban, ha kisgyermek fogyasztja, egy kicsit csínján kell bánni a fűszerekkel. Egészséges, könnyen emészthető mindenki számára. Ami még nagyon fontos, januárig megtalálható a zöldségüzletek kínálatában. 

 
 
 
Hozzávalók 6 főre:
– 1 kg sütőtök
– 1 nagy krumpli
– 1 alma
– 1 fej hagyma
– 3 evőkanál méz
– 1 narancs, vagy 1 deciliter 100%-os narancslé
– 2 dl tejszín
– 5 dkg vaj
– só, bors, szerecsendió
 
Elkészítés:
A sütőtököt félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, majd előmelegített sütőben 190 fokon 40-50 perc alatt puhára sütjük. Amíg a tök sül, előkészítjük a levest. A hagymát felaprítjuk és a vajjal együtt egy nagyobb lábasba tesszük és közepes lángon néhány perc alatt puhára pároljuk. Fontos, hogy a vajat és a hagymát egyszerre tegyük a lábasba, és ne korábban a vajat, mert a vaj könnyen megég. A megüvegesedett hagymára rákanalazzuk a mézet és kicsit karamelizáljuk. Közben a krumplit és az almát felkockázzuk. Felöntjük vízzel, majd beletesszük a krumplit, az almát és közepes lángon puhára főzzük. Amikor a krumpli is megpuhult, levesszük a tűzről és a megsült tök kikapart húsát is hozzáadjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ezek után ízesítjük: belefacsarjuk a narancs levét, sózzuk, borsozzuk, frissen szerecsendiót reszelünk bele. Végül felöntjük tejszínnel és felforraljuk. Tetejét megszórhatjuk pirított tökmaggal, petrezselyemmel. Narancs nélkül is elkészíthető.
 
 
Előző cikk

A budakeszi vendéglátóipar nagyot lépett előre 2017-ben. A NAGY BUMM!

Következő cikk

ORIGINAL GASTRO UDVAR Budakeszin. Új közösségi tér nyílt városunkban

Következő cikk
dsc_2283

ORIGINAL GASTRO UDVAR Budakeszin. Új közösségi tér nyílt városunkban

Ajánlott

image

Kedvcsináló a szombati budakeszi pedagógiai előadáshoz

6 év ago
riskogeza_prima_mtifoldiimre_vagott_640x480

A Budakeszin élő Riskó Géza Prima Primissima díjas lett

10 év ago
image

A 25 éves budakeszi Czövek Erna Zeneiskola koncertjének videó felvétele a Prohászka aulában (+VIDEÓ)

7 év ago
Budakörnyéki sörfeszt 2022 Budakeszin. 44 pillanat, 44 fotó a galériában

Budakörnyéki sörfeszt 2022 Budakeszin

3 hónap ago

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

Címkék

cba környezetvédelem Széll Kálmán tér uszoda álomvölgy
A Mi kisvárosunk

Budakeszi Családi Magazin Budakesziről, budakeszieknek

Follow us on social media:

Legújabb hírek

  • 2 kép a készülő, gyönyörűséges Budakeszi Tanuszodáról 2023.01.11.
  • Fekete Stefán kalandos élete Budakeszitől Hawaii-ig 2023.01.10.
  • Coffee&Kids. Új kávézó nyílt Budakeszi Fő utcáján 2022.11.30.

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!

Nincs találat
View All Result
  • Home
  • Környezetünk
  • Gasztrokeszi
  • Interjúk
  • Hétköznapjaink
  • Lélek-melengető
  • Vájt fül
  • Természetfotósok
  • Civilek, Lokálpatrióták
  • Családok völgye

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!